Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Desetljeće uspjeha

ELFS: Za uspjeh preko noći treba deset godina odricanja

elfs
Foto: Pixsell
1/6
06.06.2014.
u 14:13

Samo zabava! – glasi jedan naš reklamni slogan uz kojih se lako sjetiti i Elfsa, najpopularnijeg dvojca domaće modne scene...

Samo zabava! – glasi jedan naš reklamni slogan uz kojih se lako sjetiti i Elfsa, najpopularnijeg dvojca domaće modne scene. Vjeruje se, gdje su Elfsi – Aleksandar Šekuljica i Ivan Tandarić – tu je i zabava.

Poznati kao modni brend za mlade, na prvi pogled autori glamuroznog ''trash'' stila, puno su više od zabave. Iako, naravno, nemaju ništa protiv mode koja zabavlja i koja razveseljava sve, neovisno o dobi i volumenu tijela.

Gigantski logo

Uvijek spremni uhvatiti se ukoštac s novim projektima, bez puno razmišljanja, dečki su prihvatili još jedan izazov i u povodu lansiranja našeg specijalnog ljetnog izdanja DIVA Style koje izlazi 20. lipnja dizajnirali su majicu samo za naše čitateljice.

A Elfsi su jedan od naših najmudrijih parova u dizajnerskom i poslovnom smislu za modu. Kontinuirano razvijaju svoju modnu marku, znaju kako s marketinškim mogućnostima. Vezali su se za poznata imena poput Severine ili Jelene Rozge. Revije su im uvijek pikantne. Modeli su im obvezno optimističnog kolorita, a dizajnerska misao mlada i kad rade s mišlju na mlade žene ili mame svojih najmlađih fanova. Prvi su u nas svoj brend oglasili na jumbo plakatu. A svoj su logo učinili grandioznim, i to na samom modelu majice ili haljinice, školske bilježnice i svega ostalog iz svog modnog programa. Jest, to jest trgovačka manipulacija i bezočna reklama, ali nitko nas ne tjera da nosimo baš one s logom XXXL veličine...

Znajući to, čovjek bi pomislio da su stari, iskusni lisci s prvim sjedinama u kosi, no oni su počeli 2004. Kako, pitamo ih jednostavno.

– Ivan i ja počeli smo raditi još na fakultetu na studiju mode pri zagrebačkom TTF-u. Osjećali smo da na studiju nedostaje prakse i uputa kako sam nešto napraviti, pa smo sami počeli raditi. Nismo išli na kavu, radili smo i nazvali to ''praksom o vlastitom trošku'', kaže Aleksandar Šekuljica.

– Kao studenti nismo baš imali novca. A sad? Od 2009. imamo tvrtku s osam stalno zaposlenih, k tome dvije studentice... Imamo dućan, ured iznad dućana i radionicu. K tome, za šivanje svečanih haljina, majica, torbi, jakni, kišobrana i drugog, angažiramo naše tvornice. Poznato je da one loše stoje pa im tako bar malo pomažemo, redovito ih plaćamo i redovito dajemo posao. A što se tiče zarade – ne znamo za bolje, tako da smo sretni, govori Aleksandar.

Foto: Instagram

Znaju se s prijamnog

– Neki dan sam gledao jednu američku estradnu menadžericu. Rekla je da je za uspjeh preko noći potrebno deset godina odricanja. Mi mislimo da je to ispravna nit vodilja. Jer je doista tako. Danas te netko ne vidi, a sutra te primijeti i misli da je to došlo preko noći. Za to je potrebno puno mlijeka popiti i proliti puno znoja, kaže Aleksandar.

Njemu je 29 godina, a Ivanu 31. Aleksandar je rođen u Malom Lošinju, gdje je završio osnovnu školu, a u Rijeci Školu primijenjene umjetnosti. Još u osnovnoj pohađao je likovno-istraživački atelijer darovitih osmoškolaca.

Bila je to pametno smišljena vikend-škola na koju su u Rijeku putovala izabrana djeca iz Lošinja, Raba, Crikvenice... Kad se preselio u Zagreb, Aleksandar je već na prijamnom ispitu na TTF-u upoznao Ivana koji je došao iz Zaprešića.

Ivan je počeo studirati etnologiju i španjolski na Filozofskom fakultetu, dok nije shvatio da je studij mode upravo ono što želi. Upoznao je Aleksa i priča o Elfsima je počela. Danas je tim vilenjacima deset godina!

>>Maja Šuput u moru muških i ženskih tijela u kampanji za Elfs

Komentara 1

KL
klasika
08:05 07.06.2014.

za uspjeh trebao vam je i reklamni plakat s majom šuput u sceni kvazi "nakon grupnog seksa" - suptilno trovanje mladih ljudi, sram vas bilo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije