Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ludi za nelom

Ecija Ojdanić: Zbog sapunice ljudi vole i moje predstave

ecija (1)
Foto: Pixsell
1/7
27.07.2013.
u 15:41

– Robert je bio jako strog. Naime, on voli glumce, puno polaže na njih i daje im slobodu u kreiranju uloga, ali s druge strane ima čvrstu ruku i zna što hoće. A ja sam poslušna glumica i prepuštam se redatelju pa makar to bio moj suprug!

Na pulskim ulicama moglo se ovih dana čuti da je u njihov grad došla Nela iz “Larina izbora” te da u Areni ima premijeru filma “Hitac”. Naravno, pri tome su mislili na glumicu Eciju Ojdanić, koja je srca šire publike osvojila likom iz nedavno završene serije. No, došli oni u velikom broju u Arenu vidjeti Nelu ili Eciju, glumici je svejedno jer sva joj je publika jednako draga i dobrodošla, i na film i u kazalište.

Muž joj ne popušta

– Ma to mi je jako slatko jer moja karijera nije stala s “Larinim izborom”, a upravo zbog te serije konzumenti sapunica dođu, recimo, na moju monodramu “Bobočka” i opet ostanu oduševljeni – objašnjava Ecija i nastavlja o ulozi inspektorice Anite koju glumi u “Hicu”, prikazanom u Puli, a koji konkurira za nagradu u Nacionalnom programu:

– Anita je u srednjim tridesetim godinama, uspješna je u karijeri, ima još uspješnijeg oca, bavi se naoko muškim zanimanjem i u ljubavnoj je vezi s oženjenim muškarcem. U trenutku kada počinje istraživati slučaj zalutalog hica koji je ubio jednu žrtvu, trag je vodi do jedne mlade djevojke i one u istom trenutku doznaju da su obje zatrudnjele te se u toj suludoj situaciji povežu. Ona je potpuno drukčija osoba od mene, mirnija je, “skuliranija”, introspektivnija, a mi glumci uvijek smo ekshibicionisti i volimo raditi nešto što nam je izazovno.

Pripreme za ulogu bile su iscrpne, a dio njih Ecija je odradila i u zbilji, na zadatku na policijskom terenu.

– Išla sam na razgovor k jednoj inspektorici u MUP, razgovarale smo o njezinu životu i načinu rada i tome kako bi se ona ponašala da dobije ovaj filmski slučaj. Uvjerila sam se da su američke kriminalističke serije romansirani način prikazivanja života policijskih inspektora. Iako, priznajem da volim gledati „CSI: Las Vegas“, to mi je fetiš.

Redatelj i scenarist filma je Robert Orhel, Ecijin suprug. Ovo im nije prva poslovna suradnja pa se već tradicionalno navikla da na setu za nju nema popusta.

– Robert je bio jako strog. Naime, on voli glumce, puno polaže na njih i daje im slobodu u kreiranju uloga, ali s druge strane ima čvrstu ruku i zna što hoće. A ja sam poslušna glumica i prepuštam se redatelju pa makar to bio moj suprug!

Kći je na mamu

Osim toga, za sve na setu Ecija mu “vrati” kod kuće svojom osobinom – tvrdoglavošću. O tome kako se Robert s time nosi, ona kaže:

– Pa, popusti! Ma šalim se. Kompromis je majka dobrog braka. Mi se vrlo rijetko svađamo i zbilja se dobro slažemo.

Da je “Hitac” pomalo obiteljski film, može se zaključiti i po tome što u njemu malu ulogu ima i njihova kći Cvita, a njezina ponosna mama kaže:

– Cvita baš nije zadovoljna sobom u filmu jer je jako samokritična i u tome je, rekla bih, na svoju mamu! Ali i ona i Jakov još su premali i prevelikih i šarolikih interesa. Zato ih ne želimo usmjeravati, bilo da je to gluma ili nešto drugo. Sve je to za sada još igra. A što se mene tiče, radije bih da oboje jednog dana budu informatičari nego li umjetnici, lakše bi živjeli. Ali nikada im u izboru neću stajati na putu – kaže Ecija koju nećemo gledati ni u jednoj sapunici ili dramskoj seriji koje se snimaju za jesenske televizijske sheme jer se odlučila malo posvetiti kazalištu.

Tako na jesen ova poznata radoholičarka priprema dvije premijere – predstavu “Harem” i svoju prvu dječju predstavu „Haha2O“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije