Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stradun kao drugi svijet

Završeno snimanje Zvjezdanih ratova u Dubrovniku

star wars
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/8
17.03.2016.
u 14:46

Također prema njegovim riječima, oko 70 posto posla na postavljanju seta napravili su upravo Dubrovčani, dok je s vlasnicima stambenih i gospodarskih objekata potpisano oko 120 ugovora kojima im se nadoknadila šteta zbog zatvaranja

Nakon osam dana, odnosno večeri, snimanja iz Dubrovnika u četvrtak odlazi producentska ekipa Zvjezdanih ratova (Star Wars), a tijekom jutra na Stradunu je demontirana scenografija postavljena za potrebe snimanja osmog nastavka kultnog serijala. Za potrebe snimanja filma Space Bear, što je kodni naziv za Zvjezdane ratove, tijekom noćnih sati bila je zatvorena najpoznatija ulica Stradun, a neke od scena snimale su se i na plaži Banje nadomak povijesne jezgre, brodu ''Sea Star'' te na zidinama.

Službeni podaci o zaradi od ovog snimanja još nisu dostupni, no dubrovački gradonačelnik još je prije početka produkcije istaknuo kako sama činjenica da je Dubrovnik filmska kulisa, među ostalim donosi za grad golem marketinški potencijal.

Također prema njegovim riječima, oko 70 posto posla na postavljanju seta napravili su upravo Dubrovčani, dok je s vlasnicima stambenih i gospodarskih objekata potpisano oko 120 ugovora kojima im se nadoknadila šteta zbog zatvaranja.

 Osmi nastavak Zvjezdanih ratova očekuje se u kinima 15. prosinca 2017. godine.

>>  Pogledajte ekskluzivne fotografije sa snimanja 8. epizode serijala Star Warsa u Dubrovniku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije