Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Putin je vrlo opasan terorist'

Dramatičan apel ukrajinske pobjednice na Eurosongu: 'Želite li novi Černobil? Reagirajte prije nego što bude kasno'

Washington:  Ruslana Lyzhychko  na konferenciji za medije
Foto: Olivier Douliery
1/11
03.03.2022.
u 15:50

U posljednjem dramatičnom apelu Ruslana Stepanivna Ližičko (48) obratila se predsjedniku SAD-a Joeu Bidenu kao i glavnom tajniku NATO-a Jensu Stoltenbergu.

Ruslana Stepanivna Ližičko (48) ukrajinska je pjevačica koja je svojoj domovini donijela pobjedu na Eurosongu 2004. godine s pjesmom "Wild Dances". Ta joj je pobjeda donijela veliku popularnost u Europi, a zahvaljujući njoj i danas je jedna od najpoznatijih ukrajinskih pjevačica koja proteklih dana putem društvenih mreža moli sve za pomoć. U posljednjem dramatičnom apelu obratila se predsjedniku SAD-a Joeu Bidenu kao i glavnom tajniku NATO-a Jensu Stoltenbergu.

- Kao ambasador svoje države, kao pobjednica Eurovizije, sada govorim u ime cijelog svog naroda. Tražimo od predsjednika Joea Bidena i glavnog tajnika NATO-a gospodina Jensa Stoltenberga da zaštite naše nebo. Ukrajinska vojska će štititi Europu ako vi zaštitite nas. Donesite odluku zbog sigurnosti cijelog svijeta - rekla je Ruslana u videu koji je objavila na svom Instagramu.

Foto: Instagram

- Mi Ukrajinci nikad nećemo odustati. Svi smo u opasnosti, ne samo Ukrajinci. Znate li što to znači? Ja ne razumijem zašto nas ruska i bjeloruska vojska napada? Morate shvatiti da je Putin vrlo opasan terorist za sve ljude na svijetu. Reagirajte prije nego što bude kasno - dodala je pjevačica koja je nešto kasnije objavila i Instagram Story na kojem je napisala: "Želite li Černobil 2?"

Foto: Instagram

Ruslana svaki dan na društvenim mrežama moli Europu za pomoć i nedavno je objavila kako je sigurna da će svijet priskočiti u pomoć Ukrajini. - Sigurna sam da će se svijet ujediniti i stati na stranu Ukrajine. Puno godina smo radili na tome da nas svijet prepozna kao zemlju koja je stoljećima patila zbog ruskog režima. Svijet će nam pomoći i zaustaviti rat - uvjerena je Ruslana.

Singer Ruslana Lyzhychko gives press conference on Ukraine -DCRuslana Lyzhychko, Singer , former Ukraine Parliament member and EuroMaiden protest leader holds a news conference to discuss the situation in Ukraine at the National Press Club on March 5 2014 in Washington D.C..Olivier Douliery Photo: Press Association/PIXSELL
Foto: Olivier Douliery

VIDEO Antonia Ćosić nominirana je za Večernjakovu ružu u kategoriji Novo lice

Ključne riječi

Komentara 2

ZA
zagi101
17:06 03.03.2022.

Černobil je kamilica u usporedbi sa atomskim ratom. pitanje je koliko bi nas preživjelo

DU
Deleted user
16:27 03.03.2022.

Hrvati masovno kupuju jod kao brašno pred koronu. Neki su pitali što je lutku... Ima temperaturicu i boli ga glava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije