Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počivali u miru

Dragan Despot: Obitelj i sebe čuvam od ovog vremena!

Dragan Despot
22.02.2013.
u 17:11

Prvak zagrebačkog HNK, autor odlične monodrame “Na rubu pameti”, igrao je u svim dosadašnjim epizodama serije, a u ovoj je - glavni negativac, koji svoje zadatke obavlja hladno, racionalno, rutinirano.

Osma epizoda serije “Počivali u miru” bavi se pljačkom iseljeničkog novca koji je 1991. godine bio namijenjen kupnji oružja za hrvatsku vojsku. Zdenko Jurković, glumi ga Dragan Despot, dobiva zeleno svjetlo za likvidaciju glavne junakinje Lucije (Judita Franković).

Prvak zagrebačkog HNK, autor odlične monodrame “Na rubu pameti”, igrao je u svim dosadašnjim epizodama, a u ovoj je – glavni negativac, koji svoje zadatke obavlja hladno, racionalno, rutinirano.

Lica za sve društvene sisteme

Projekte upitne kvalitete Despot nikad nije prihvaćao. Na televiziji ga gledamo u respektabilnim filmovima i serijama kao što su “Putovanje u Vučjak”, “Povratak”, “Tuđinac”...

– Za “Počivali u miru” zainteresirao me predložak. Scenarij je atraktivan, u ovoj poplavi raznih sapunica pravo je osvježenje, iznad uobičajene razine serija koje nam nude razne televizije i zato sam ga prihvatio – kaže Despot.

U priču o pljački novca za naoružanje upleteni su uspješni biznismeni i političari najviše državne razine. Sličnim smo pričama bombardirani u svakodnevnim informativnim emisijama, a o vremenu u kojemu živimo Dragan priča pomalo ravnodušno.

– Nisam izgubljen. Svijet oko sebe nastojim doživjeti umjetnički, a sve te opasnosti i nered koji gledam držim na distanciji od sebe i svoje obitelji. Dovoljno je reći da takva lica i danas hodaju, lica su to za sva vremena i sve sisteme – kaže Despot.

Djeca vole umjetnost

Supruga Anja s kojom je u braku 25 godina, 18-godišnja kći Ana i 12-godišnji sin Josip njegova su sigurna luka. Obitelj mu, kaže, pomaže da živi gotovo bez ikakvih briga. Raduje ga što djeca pokazuju sklonost prema umjetnosti. Ana voli glumu, a Josip obožava čitati. Nevolja s djecom, kaže, nikad nisu imali zahvaljujući zajedništvu obitelji.

– Aktivno sudjelujem u njihovu životu i ne odgajam ih za ovo vrijeme, nego za neko bolje koje dolazi. Mora doći! – kaže.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije