Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
The Botox King

Dr. Nikola Milojević londonski kralj botoxa uljepšavat će Zagrepčanke

Milojevic
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/5
VL
Autor
Diana Glavina
05.02.2011.
u 20:30

Sin prvog estetskog kirurga u istočnoj Europi tvrdi da će skalpel za 10 godina postati muzejski eksponat. Bez noža, usrećio je mnoge slavne

Da, zovu me kraljem botoxa, The Botox King. Liječnik koji je prvi, prije petnaestak godina u Engleskoj počeo koristi botox za ‘peglanje’ bora i imao mnogo slavnih među svojim klijentima bio je The King of Botox, a meni su mediji i pacijenti nadjenuli ime The Botox King. Igra riječi. Ne volim se hvaliti, ali ponosan sam da me se prepoznaje kao eksperta za botox.” Vjerujemo da su mnoge Zagrepčanke prepoznale tko stoji iza ovih riječi, ali za one koji to nisu uspjeli, The Botox King je dr. Nikola Milojević. Nakon gotovo 30 godina života u Londonu, gdje je završio medicinski fakultet, specijalizirao opću kirurgiju i estetsku medicinu, nakon desetogodišnje uspješne karijere u Velikoj Britaniji, vratio se u Zagreb. Ovdje će svojom Poliklinikom Milojević u 21. stoljeću nastaviti putem kojim je u Zagrebu, davnih godina 20. stoljeća krenuo njegov otac, slavni dr. Boško Milojević, prvi kirurg estetske kirurgije u istočnoj Europi, kojega pamte tek nešto starije generacije iz Zagreba i svijeta. I mladi dr. Milojević, kao i njegov otac bavi se ljepotom, no on nije estetski kirurg, nego doktor estetske medicine.

Išle su iz Zagreba u Beč

– Bio sam “programiran” da budem plastični kirurg, kao i moj otac. Ali, dok sam studirao medicinu – on je umro, a ja sam izgubio oca i mentora pa sam odlučio tradiciju pomaknuti u budućnost. Kao što je moj otac bio pionir u plastičnoj kirurgiji i estetska medicina je nova struka u medicini i uvjeren sam da je predstavlja budućnost. U sljedećih 10, 20 godina skalpel će postati muzejski eksponat i u estetskoj medicini. Na primjer, podočnjake je moguće eliminirati nekirurški, nos će biti optički manji uz pomoć dermalnih filera, dakle, također nekirurški. Primjenom botoxa, dermalnih filera pod kožu, laserima koji zatežu i regeneriraju kožu kao i novim medicinskim kremicama može se učiniti nekirurški face-lifting. Estetska medicina je doista fenomenalna struka. Ali, naravno, klempave uši ili jako veliki nos, ili gornje očne kapke još uvijek trebaju kirurga – priča nam dr. Milojević, s kojim smo razgovarali u njegovoj poliklinici u Gundulićevoj ulici. Još nije službeno otvorio, ali u Zagrebu tajni nema.

Ljudi toliko zovu da ponekad ni sam, kaže, ne može vjerovati kojom brzinom se informacije šire. Već ima listu Zagrepčanki koje čekaju savjet i injekciju botoxa ili filera za bore iz ruke dr. Milojevića. Iznimno je neposredan, srdačan, no ono što je važnije od svega je što se vidi da svoj posao obožava. U Zagreb donosi svoje iskustvo od oko 20.000 zahvata botoxa i dermalnih filera. Donosi i inovacije, a London je, uz Ameriku, prvi u inovacijama u estetskoj medicini.

– Nadam se da su toliki pozivi znak da ćemo i u ovo vrijeme recesije imati puno posla. Oni nestrpljiviji doputovali su u moju kliniku Milo u Londonu, gdje radim tjedan dana mjesečno. No, znam da neke žene iz Zagreba putuju na zahvate u Beograd i Beč. Mnogi misle, priča nam dr. Milojević, da je supruga Sunčana glavni krivac što je obitelj izabrala Zagreb umjesto Londona jer joj se nije svidio život u toj napučenoj metropoli. No, ovaj mladi liječnik tvrdi da to nije istina.

– Stjecajem nekim životnih okolnosti u Londonu sam živio od svoje 12. godine, ali Hrvatska mi je strašno nedostajala. Koliko god sam u Londonu uživao, bio sam programiran za povratak u očevu kliniku. I to je u meni ostalo. A hrvatsko tržište, unatoč tome što ima mnogo privatnika koji se bave estetskim zahvatima, ipak ima slobodan prostor upravo za zahvate u kojima sam zahvaljujući golemom londonskom iskustvu postao ekspert. Mnogi misle da sam lud jer sam se vratio u ‘zvjezdanom londonskom trenutku’, ali u Zagrebu mi je doista lijepo. Za obitelj, za moju Hanu i moga Maksa kvaliteta života u Zagrebu u odnosu na London je neusporediva. Dr. Milojević se s obitelji u Hrvatsku preselio u listopadu 2009., ali je dokumentaciju za nostrifikaciju diplome u Zagreb poslao početkom te godine i procedura za otvaranje poliklinike traje već blizu dvije godine. Da, reći će, duga je to procedura, ali nije ljut. Bio je samo naivan jer je mislio da će za nekoliko mjeseci početi raditi. Bilo je i radosnih trenutaka kao kada je u Ministarstvu zdravstva među mladim liječnicima polagao državni ispit.

Klijenti su obični ljudi

– Kada sam drugi put postao doktor, popio sam pjenušac kao i prije 14 godina kada sam prvi put postao doktor – kaže uz veseli osmijeh, a kada je riječ o ljepoti vjeruje da će doći dan kada će previše bora na licu biti znak zapuštenosti. Ipak...

– Ne mislim da svi moramo biti mladi i lijepi, bez bora i svi izgledati kao 25-godišnjaci. Ne volim plastičnu facu, niti zamrznuto lice. Primjerice, Madonnu su toliko napunili filerima da izgleda kao da ima masku na licu. Ima 50 godina, a želi izgledati kao da ima 22. To jednostavno nije moguće! Kao doktor estetske medicine ja pomažem za bolji, svježiji izgled, u prevenciji bora. Nakon zahvata lice mora izgledati što prirodnije – ističe dr. Milojević. A od inovacija koje će ponuditi posebno izdvaja nekirurško uklanjanje podočnjaka i uređaj “vaserlipo”, za koji kaže da je čudo i budućnost liposukcije. Ultrazvučnom frekvencijom prvo se razbija mast nam željenom mjestu koja se potom jednostavno vadi bez oštećenja tkiva kao kod klasične liposukcije. “Vaserlipo” oblikuje cijelo tijelo do nevjerojatnih mogućnosti. Napokon, pogrešan je stav da je estetska medicina struka za celebrityje. Oko 95 posto klijenata su obični ljudi, učiteljice, bankari, biznismeni, vozači podzemne željeznice....

Komentara 10

Avatar Gustav
Gustav
08:51 06.02.2011.

jankoprekobrda nije vlada pred propasti nego narod ! A šta ovaj KING sebi ne metne malo botoxa čelo mu je puno bora !

OB
-obrisani-
01:07 06.02.2011.

Kad nam se premijerka \"uozbilji\" znat cemo i razlog...botox.

JA
jankoprekobrda
21:51 05.02.2011.

Ali ni svi estetski kirurzi nemogu spasiti hrvatsku vladu koja je pred propasti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije