revija

Dove Fashion.hr: Prvi dan bez pravog modnog trijumfa!

dove, alex (1)
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/33
16.03.2012.
u 09:15

Prvi dan ispunile su revije grupe mladih dizajnera “Clash of 9”, Aleksandra Žarevca i Matije Čopa, a potom Ivana Alduka za Amadeus, Martine Felje i dvojca Popović-Skoko!

Bilo bi divno da smo sinoć mogli reći: hrvatska je moda trijumfirala na prvoj večeri Dove Fashion.hr-a. Ali nije. Od Martine Felje, dizajnerice čije haljine nose i hollywoodske zvijezde, očekivali smo više od niza mini haljina u tri “mrtve” boje – vinskoj, petrolej i crnoj – a s minimumom dizajnerskih poteza. Nabori tkanina i na haljinu našivenih elemenata koji idu neočekivanom smjeru, nisu mogli oduševiti, pa je i aplauz bio mlak! Program je počeo mladom dizajnerskom energijom.

Devet mladih ideja

Mladima namijenjen “Lift by Perwoll” otvorili su bombastično najavljivani “Clash of 9”, devetoro mladih dizajnera koji su potvrdili svoju dizajnersku mladost. U stilski raznorodnoj kolekciji nakupilo se, međutim, dosta modnih ideja koje ozbiljnije razrađene imaju budućnost. Dobar im je odjevni nakit od bijelih i fluorescentno zelenih remenčića, a zanimljive su i bolero jaknice “glokn” kroja na leđima... Aleksandar Žarevac “sakrio” je najuzbudljivije dijelove haljina: smjestio ih je na leđa. Tako se minimalizam prednjeg dijela haljine, straga obogaćuje potezima dostojnih visoke mode. S više discipline, Žarevac bi mogao biti drugi naš Pavlin. A mogla je to biti i najbolja revija večeri. Matija Čop odustao je od najavljenog eksperimentiranja s kemikalijama i bojama, pa završio u kolekciji s modelima za Tildu Swinton iz našeg sokaka.

Kod Alduka svega ima

Sirovi, nerubljeni modeli od crnog i bijelog pamuka, odavno viđenih enormno dugih rukava nisu dovoljni za njegovu reputaciju pobjednika Modnog ormara. Ivan Alduk je, pak, pokazao kolekciju AMDS za industriju Amadeus, a u njoj svega i svačega, pa i dobrih modela. Kreirao je i torbice za Galko. A pokriva cijeli odjevni program – od jutra u jeansu, do dobrih dnevnih i svečanijih koktel haljinica. Večer su zajedničkom revijom “finiširali” Ivana Popović s muškom kolekcijom punom prozirnih bluza i štofastih cargo hlača, i Ivica Skoko serijom haljina s dobro kolažiranim čipkama različitih uzoraka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije