Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snimanje u Dubrovniku

Dorothy je seksi ratnica u mračnijoj priči o Ozu

03.11.2015., Dubrovnik - U blizini gradskih zidina u Pilama snima se nova NBC-jeva serija Emerald City. Serija ima deset nastavaka, a osim u Hrvatskoj snimat ce se jos u Spanjolskoj i Madjarskoj. U snimanju serije sudjeluje produkcijska tvrtka Embassy Fil
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/2
05.11.2015.
u 09:32

Riječ je o još jednoj ekranizaciji "Čarobnjaka iz Oza". Planirano je deset epizoda, a premijera serije zakazana je prije ljeta 2016.

Dubrovačka vizura još jednom ide u svijet kao scenografija za neku TV seriju ili film. I iako se pisalo da se u Dubrovniku ipak snima šesta sezona "Igre prijestolja", što je prije bilo odgođeno, ta informacija nije točna. No u tom se gradu snima serija "Emerald City" za američki NBC, piše Dubrovački vjesnik. Snimalo se zadnja dva dana uz more u parku na Pilama, a riječ je o još jednoj ekranizaciji čuvenog dječjeg romana "Čarobnjak iz Oza" Lymana Franka Bauma.

Predviđeno je deset epizoda, a osim u Hrvatskoj snimat će se i u Španjolskoj i u Mađarskoj. Zadnje uprizorenje događaja iz zemlje Oz gledali smo prije dvije godine u filmu "Carstvo velikog Oza" u režiji Sama Raimija i u produkciji Walt Disney studija. Uradak nije ostvario planirano oduševljenje publike. Budimo iskreni, nije to postigla nijedna od ekranizacija do današnjih dana. Naravno, kada sve uspoređujemo s glazbenim klasikom "Čarobnjak iz Oza" iz 1939. Victora Fleminga s Judy Garland u ulozi Dorothy. Hoće li to uspjeti ova serija?

Visoki standardi iz 1939.

Jako teško unatoč najavama da je u pitanju mračniji spin u kojem Dorothy Gale ima 20 godina, a ne kao u originalu 12. U Emerald Cityju vještice ne ostaju mrtve zauvijek pa glavna junakinja postaje seksi ratnica koja spašava kraljevstvo. Produkciju serije potpisuje David Schulner koji je radio i na seriji "Kućanice", a možda je najzanimljivija glumačka postava.

Dorothy glumi seksepilna 23-godišnja Adria Arjona, najpoznatija nam iz serije "Pravi detektiv" koju gledamo na HBO-u. Kćer je poznatog latinoameričkog tekstopisca Ricarda Arjone. Njen partner u seriji, a ujedno i lik Lucasa te kompanjon u borbi, britanski je 29-godišnji glumac i model Oliver Jackson-Cohen. Sin je londonske dizajnerice Betty Jackson u čijim je modnim kampanjama i zapeo za oko redateljima.

Biseksualac i ubojica

Kao 15-godišnjak glumio je u seriji "Hollyoaks" nakon koje su zaredale filmske ponude. Zaručen je za glumicu Jessicu De Gouw koju je upoznao na setu serije "Drakula" u kojoj su oboje glumili. Uz njih kao mlade snage tu je i iskusni 56-godišnji Vincent D'Onofrio.

Talentirani glumac u karijeri je bio sve – od serijskog ubojice, bivše pornozvijezde, biseksualca, izvanzemaljca do Orsona Wellesa... Sjajan je bio u "Full Metal Jacket" Stanleya Kubricka, no uloga koja mu je donijela apsolutnu svjetsku slavu, osim one izvanzemaljca u "Ljudima u crnom", uloga je detektiva Roberta Gorena u seriji "Zakon i red: Zločinačke nakane". Plan je da se serija počne prikazivati prije ljeta 2016. Hoće li naići na oduševljenje ili na nož, tek ćemo vidjeti. Glumci, neki bar izgledom, zadovoljavaju, radnja je pomalo "flah", ali s obzirom na to da sve vezano uz Oz ima mnoštvo obožavatelja, naći će se i oni koje će serija zadovoljiti. No najvažnije od svega je da se o njoj piše u svjetskim medijima, a zbog seta u Dubrovniku, i o Hrvatskoj.

>> Prodaje se haljina u kojoj je Dorothy tražila 'Čarobnjaka iz Oza'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije