Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

Doris Pinčić tata je dao ime jer je volio Doris Dragović

Imenjakinja njezina lika najviše je u Zagrebu, čak 117, a u Splitu ih je od lani čak 51. Sve više malih Lara bilježi i matični ured u Zadru, rodnom gradu glavne glumice.
14. listopada 2012. u 12:05 1 komentara 216 prikaza
doris pinčić

Otkad se prošle godine počela prikazivati serija “Larin izbor”, dvostruko više novorođenčadi u Hrvatskoj dobilo je imena po glavnim junacima Lari i Jakovu Zlataru.

 – Lijepo je to čuti. Polaskana sam. Vjerujem da slično misli čitava ekipa koja radi na seriji. Dječici želim što više sreće i ljubavi u životu – rekla je Doris Pinčić (24). Zadarska glumica iznenadila se kad je čula da je u devet mjeseci ove godine samo u Osječko-baranjskoj županiji 39 djevojčica dobilo ime Lara. Imenjakinja njezina lika najviše je u Zagrebu, čak 117 novih ove godine, a u Splitu ih je od lani 51. Sve više Lara bilježi i matični ured u njezinu rodnom Zadru.

 Popularnu glumicu zatekli smo nakon premijere nove predstave Teatra Gavran “Lutka” u kojoj igra s Robertom Kurbašom. Predstava je to u kojoj Doris igra androida, oličenje savršene žene čiji je jedini cilj usrećiti svog muškarca.

 – Najteže mi je bilo prebacivati se iz jednog lika u drugi. Lara i Lutka posve su različite, ništa zajedničkog nema u njihovim svjetovima. Gledatelji “Larina izbora” vjerojatno će biti šokirani novom ulogom – rekla je Doris.

 Sudeći prema reakcijama publike nakon premijere, bio je to ugodan šok i redateljici Mladeni Gavran i glumačkom dvojcu. Doris je ostvarila davne tatine snove i postala uspješna baš kao i nekad omiljena mu pjevačica.

 – Dobila sam ime po Doris Dragović. Tad je bila velika zvijezda i moj tata Mario obožavao je njezine pjesme. Silno je htio da jednog dana budem uspješna poput nje – otkrila nam je Doris kojoj su roditelji, dodaje, najveći životni uzori.

Njezin televizijski i filmski partner Ivan Herceg (31), koji glumi kapetana Jakova Zlatara, inspiracija je mnogim Zagrepčanima za davanje imena djetetu. Tu je čak 166 dječaka dobilo ime Jakov. U Osijeku i okolici ih je 43, a u Dubrovniku 17. Iako se u posljednjih nekoliko godina bilo prorijedilo, glumčevo pravo ime Ivan opet se polako vraća u modu. Ostalo je najčešće muško ime u Hrvatskoj, a od njega je popularnije samo ime Luka.

– Ivan je od malih nogu bio jako vezan uz obitelj. Dobio je ime po teti koja nije mogla imati djece. I njegovu mlađu sestru Ivu roditelji su nazvali po njoj – objasnila je ljetos Hercegova dadilja Genka Dojčinova-Marić.

EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
Konferencija o atraktivnim mjerama za razvoj poduzetništva
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality