Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proročanstvo

Doris Pinčić: Gatara mi je prorekla skori brak i odlazak u Ameriku

doris pinčić (1)
Foto: Pixsell
1/5
31.08.2012.
u 16:00

Zadarska glumica odmor je provela u rodnom gradu, a prije nastavka snimanja druge sezone “Larina izbora” otkrila nam je zašto vjeruje u brak, što je opušta, a što živcira

Još sam obična djevojka iz susjedstva, reći će Doris Pinčić kad je pitate koliko joj je naslovna uloga u seriji “Larin izbor”, koja se prikazuje na Novoj TV, promijenila život. Kratko druženje sa 23-godišnjom glumicom zaista otkriva njezin topli karakter, jednostavnost i simpatičnost djevojke iz susjedstva. U Zagreb se iz rodnog Zadra vratila prije početka snimanja druge sezone “Larina izbora” radi probi za predstavu “Lutka” u kojoj glumi s kolegom Robertom Kurbašom.

– To je najnoviji tekst Mire Gavrana, suvremen i vrlo zanimljiv. Progovara o odnosima muškarca i žene, što Gavrana u principu najviše i zanima u svim njegovim komadima. Zanimljiva je to tema u vremenu kad je sve više samaca i kad se ljudi teško odlučuju na brak, a ako se i odluče, mnogi od tih brakova završe razvodom. Ovu predstavu zato mogu gledati i muškarci i žene od tinejdžerske dobi do starijih uzrasta. Kao što život nikada nije samo smiješan ili samo tužan, tako i u ovom komadu ima naznaka melodrame, ali u srži je komedija – otkriva Doris.

Bez obzira na lošu statistiku brakova koji su uspjeli odoljeti iskušenjima, Doris vjeruje u tu instituciju.

– Koliko vidim oko sebe, zbilja se čini teško opstati u braku, ali prema mojim uvjerenjima, uz zdravlje i posao uz koji se možeš realizirati, obitelj je najvažnija stvar na svijetu. Kad imaš emocionalnu sigurnost, onda si otvoreniji prema svijetu i sve lakše podnosiš – objašnjava i kratko dodaje kako je njezina veza s glazbenikom Borisom Rogoznicom i dalje stabilna. Iako su oboje zaposleni, Doris kaže kako uspijevaju odvojiti vrijeme da se posvete jedno drugome.

Na pitanje razmišljaju li o zajedničkom životu kaže: – To ćemo još vidjeti. Suživot s partnerom prije braka smatra dobrim testom i uvertirom u bračni život.

– Sigurno je dobro živjeti s partnerom prije braka. Cijenim don Ivana Grubišića i njegove stavove o tome, često sam čitala njegove radove i sama smatram da je pametno iskušati zajednički život prije braka. Danas smo svi jako komforni i najveći je problem što su žene došle do tog nivoa da nam muškarac više ne treba da bi nam doma donio meso. Puno toga možemo same, ali ipak nam treba netko s kim možemo podijeliti trenutke u kojima nismo tako jake. Trebamo podršku i prostor da i dalje budemo krhke i nježne – objašnjava glumica. Laž i izdaja, pogotovo od voljenih osoba, jako je pogađaju.

– Najviše me razočarala laž. Koji put nesvjesno povrijedimo jedni druge i teško mi je povratiti izgubljeno povjerenje. Teško zaboravljam takve stvari, povjerenje mi je jako važno. Nastojala bih oprostiti, ali teško bih zaboravila. Nadam se da mi se u braku to neće dogoditi i da neću o tome razmišljati.

Lik Lare Božić Zlatar obilježio je zadnje dvije godine njezina života, a o tome je li joj bliža Lara s početka serije ili zrelija Lara kakvu ćemo susresti u drugoj sezoni, Doris kaže:

– Lara je u mom životu dvije godine, svakodnevno se susrećem s njom pa je razumijem bolje nego ijedan lik jer moj je glumački opus još mali s obzirom na to da sam tek na početku karijere. U filmu “Larin izbor: Izgubljeni princ”, kojim je završila prva sezona serije, sve ide nekoliko godina unaprijed i u njezinu su se ponašanju dogodile promjene, kao što se događa svim ljudima s odrastanjem i iskustvom.

Popularnost nije promijenila njezin odnos prema prijateljima i obitelji, ali je ipak donijela neke promjene u njezin život – poput stalnog izvora prihoda.

– U ovom poslu teško je stalno imati angažman. Puno nas izlazi s Akademije, a posla nema za sve, tako da je dobro neko vrijeme imati stalan izvor prihoda. To je sigurnost koju mi je donijela “Lara”, ali zahvaljujući njoj stekla sam i glumačku sigurnost. Naime, prvi put sam se susrela s tim da jednu ulogu izvodim puno puta i to je odlična vrsta glumačkog treninga – objašnjava.

Zarađeni honorar od serije nije potrošila na gluposti, nego ga je mudro oplemenila, dio honorara potrošila je na kupnju novog automobila i bicikla, a dio je uložila u životno osiguranje.

– Nisam rastrošna osoba, imam nekoliko stvari na koje volim potrošiti. Kad sam u dobrom društvu, uvijek ću potrošiti na izlazak i dobru hranu, to je moje zadovoljstvo kao što su i putovanja. Na prijatelje i putovanja nikada mi nije problem potrošiti novac, za sve ostalo sam čak i malo škrta jer znam kako se teško dođe do tog novca pa mi je žao rasipati se bezveze. Držim se uvjerenja da je bolje živjeti svaki dan dobro nego jedan dan biti kralj, a sutra prosjak – racionalno će Doris.

Ako društvo ne počasti u restoranu, onda ih obavezno pozove k sebi na večeru jer uživa u kuhanju, pogotovo u pripremi jela koje nose okus i miris rodnog joj kraja.

– U malo čemu mogu pogriješiti kad kuham jer meni je kuhanje nešto tako jednostavno da ne znam u čemu bi se toliko moglo pogriješiti. Volim kuhati morske plodove, povrće i sve vrste složenaca – priznaje lijepa Zadranka kojoj je kuhanje relaksacija pa joj ni tijekom odmora u rodnom gradu nije bio problem primiti se kuhače.

– Doma sam obavljala sve one poslove za koje nemam vremena dok snimam, kuhala sam i radila kućanske poslove. Uživala sam u kupanju s prijateljicama koje ne viđam često kao prije – veli Doris.

Za razliku od Lare, kojoj u seriji prijateljica Karmen (Ornela Vištica) često u kartama otkriva budućnost, Doris privatno ne vjeruje takvim proročanstvima, ali nedavno je dopustila jednoj gatari da joj zaviri u dlan i otkrije što joj donosi budućnost.

– Na Sarajevo film festivalu Jagoda Kumrić i ja srele smo jednu gataru pa nam je svašta napričala dok je gledala u naše dlanove, da ću se uskoro udati, roditi i otići u Ameriku, a sve je to i Jagodi vidjela u dlanu, ali ne vjerujem u to i ne idem gatarama. U životu si sve možemo sami kreirati i ne oslanjam se previše na ovakva proricanja – veli.

Snimanja serije mogu potrajati od ranog jutra do kasno u noć i ne ostavljaju puno slobodnog vremena, uz to su iscrpljujuća pa je prošle godine malo zanemarila vježbanje i omiljenu vožnju biciklom.

– Prošle godine sam se zapustila i nisam stigla vježbati, a kad sam i imala slobodnog vremena, prednost sam dala spavanju i druženju s prijateljima. Vježbanje i fizička aktivnost vrlo su mi važni jer nama glumcima tijelo je instrument i ako ga zapustimo, to nam ograničava broj uloga kojih je ionako malo, pogotovo za žene. Zato moramo učiniti sve što možemo da budemo tražene. Hoće li joj redatelji ukazati povjerenje, pokazat će vrijeme, ali simpatije obožavatelja, pogotovo onih najmlađih, već je osvojila.

– Djeca su najzanimljivija, ona mi šalju poruke i divne crteže na kojima obično nacrtaju Laru i Jakova i sebe u sredini kao njihovo dijete – govori Doris otkrivajući kako iskustva s neugodnim obožavateljima zasad nema.

Komentara 10

WE
Wyatt Earp
16:27 31.08.2012.

Ne znam zasto mi je ova objektivno zgodna zena tolko iritantna.

TM
tom milles
18:20 31.08.2012.

Dobro kaže mala da je za brak bitan preduvjet posla no njoj kao da nije poznato da nemogu baš sve curice od 23 godine tek tako dobiti uopće bilo kakav posao a kamo li u šou biznisu.Za bilo kakav posao pa tako i taj nešto sigurno treba nekome dati.O tom u ovome členku nema govora jer ona to kao nezna....

KE
keating15
16:21 31.08.2012.

doris, ti si lipa i pametna...i zato okani se zagrebačko-beogradskog cirkusa dobro zbori baba gatara, bježi od toga što dalje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije