Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jubilej

Doris Dragović: Mama i obitelj mole se za svaki moj uspjeh

'17.04.2012., Split - Unicefova gala vecara u hotelu Lav. Koncert i aukcija mojih pet za tvoje tri.  Doris Dragovic.  Photo: Tino Juric/PIXSELL'
Foto: 'Tino Juric/PIXSELL'
1/3
29.10.2012.
u 14:00

– Nisam izgledu nikad posvećivala previše pažnje i uvijek sam se vrzmala na stolcu na kojem su me šminkali i frizirali pa su me šminkerice upozoravale da će mi ozlijediti oko ako se ne smirim – kroza smijeh će pjevačica.

– Ne volim puno pričati, volim da pjesma govori – često ističe splitska glazbena diva Doris Dragović (51) i zato će svojim najboljim oruđem, pjevanjem, večeras u Lisinskom pomoći Odjelu intenzivnog liječenja u Klaićevoj dječjoj bolnici pri kupnji respiratora.

Našla sam epicentar

– Bolest je nekako uvijek povezana uz stariju dob, ali činjenica je da djeca jednako obolijevaju od teških bolesti i često su tada i snažniji od odraslih. Nerijetko mi se znalo dogoditi da od malih bolesnika naučim puno a da mi pritom ni riječ nisu pametovali – s puno suosjećanja za male bolesnike u Klaićevoj govori pjevačica koja će ovim humanitarnim koncertom obilježiti i 30 godina karijere tijekom koje je dva puta nastupala na Eurosongu. S pjesmom \"Željo moja\" 1986. je na Euroviziji osvojila 11. mjesto, a 1999. godine s \"Marijom Magdalenom\" u Izraelu je bila četvrta. Velike koncerte popraćene medijskom pompom zadnjih je godina izbjegavala.

– U prethodnih 20 godina karijere pretjerivala sam u radnom tempu. Zahvalna sam svojoj obitelji koja je to tolerirala jer sam pola života provela nekako napola s njima. To mi je bilo bolno i teško, prije svega kao majci, i jednostavno sam se morala odmaknuti od tog ludila i vratiti svom epicentru – svojoj obitelji – objašnjava Doris. Upravo su joj suprug Mario Budimir i sin Borna (22) bili najveća podrška u pripremanju ovog koncerta.

– Da nema mog supruga i sina, zbilja bih se raspala. Podrška su mi i vjetar u jedra na svakom planu. Cijela se obitelj aktivirala oko koncerta, od sestara mog muža do moje majke koja bdije i moli da se dogodi lijepi koncert i da se skupe novci za respirator – kaže Doris.

Izgled me ne zanima

Pjevanje je, kaže, njen poziv koji je jako veseli i pritom joj je najvažniji kontakt s publikom, dok je scenski nastup i izgled u toj priči samo popratni dio.

– Nisam izgledu nikad posvećivala previše pažnje i uvijek sam se vrzmala na stolcu na kojem su me šminkali i frizirali pa su me šminkerice upozoravale da će mi ozlijediti oko ako se ne smirim – kroza smijeh će pjevačica.

Ključne riječi

Komentara 7

AY
amsterdam yoca
14:46 29.10.2012.

Svaka čast na humanitarnom koncertu! Zanima me hoće li pjevati i Jugoslovene? To je njezin hit iz 1988. godine. Samo 4-5 godina kasnije je ispao hit Dajem ti srce zemljo moja.... Naravno cim se pojavio domoljubni hit, onaj iz 1988. je zaboravljen. Još bi trebala zapjevat i ono što Mišo (sada Mate) Kovač pjeva NISAM JA OD ONIH KAKO VITAR PUŠEEEEE...... ili možda da pozove Mišu kao gosta iznenađenja pa da to u duetu opale. Ako nas Kinezi osvije Kovač će se zvati MI-SO, Doris DO-RIS.

LU
Lujo123
16:16 29.10.2012.

Pa kaj je potrebno moliti se za uspjeh "tajne agentice"? Treba samo pokazati značku i to je to!!

KR
kristov
15:37 29.10.2012.

Diva hrvatske estrade!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije