Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Panonski mornar

Đorđe Balašević dolazi u Karlovac!

Đorđe Balašević
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/5
15.11.2014.
u 10:29

Koncert popularnog Balaševića bit će u Domu Zrinski 5. prosinca

Đorđe Balašević održat će koncert u Karlovcu i to 5. prosinca u Domu OSRH Zrinski - potvrdio nam je vijest ekskluzivno za Večernji list Robert Zadravec, organizator koncerta.

Vijest da će slavni Panonski mornar napokon nakon toliko godina doći u Karlovac, svakako će razveseliti brojen generacije Karlovčana koji su odrastali uz najbolje Balaševićeve hitove koji su se pjevali u svim životnim situacijama, od nekad popularne 'Računajte na nas', preko 'Vase Ladačkog', 'Pijetla', 'Panonskog mornara', do najnovijih hitova poznatog glazbenika.

Karlovčani su Sloveniji

Balašević je, sjetit će se brojni Karlovčani, dva puta imao koncerte u Karlovcu, naravno, davnih predratnih dana, kada je, između ostalog napunio i sportsku dvoranu u Karlovcu.

Tražila se karta više, čekalo u redu da je se kupi, a emocije koje su vladale između publike i njega, Karlovčani i danas gaje.

No od 90-tih, ljubitelji njegovih balada, ljubavnih priča, razgovora kojima su ispunjeni svi njegovi koncerti koji traju satima i nabijeni su emocijama, Karlovčani su morali ići do susjedne Slovenije; Maribora ili Ljubljane na njegove koncerte. Kako je sam znao reći, bili su to njegovi 'švalerski' susreti s fanovima, na neutralnoj, ničijoj zemlji.

Zadnjih dvadesetak godina Balašević je svojim koncertima punio dvorane po čitavoj Hrvatskoj.

U Zagrebu su koncerti u prosincu i nekoliko dana za radom punili dvorane popu Arene, sportskih dvorana, a mjesecima unaprijed uvijek su rasprodane i karte za manje, klupske koncerte. Ne sumnjamo stoga, da će Karlovčani napuniti dvopranu Zrinski koja može primiti oko 800 posjetitelja kako bi napokon vidjeli Panonskog mornara u svom gradu.

Ulaznice od utorka

– Balaševićev koncert nosi naziv 'Pretpremijera knjige Kalendar mog djetinjstva', a nastupit će uz pratnju maestra Aleksandra Dujina na klaviru. Riječ je o showu u kojem Đorđe Balašević pripovjeda smiješne zgode iz svog djetinjstva te izvodi 30-tak pjesama iz svog bogatog repertoara uz klavirsku pratnju. Ta je predstava odigrana 32 puta u kazalištu Kerempuh u Zagrebu te tri puta na pozornici teatra Ulysses na malom Brijunu i bila je pohvaljena - dodaje organizator.

Karlovac je jedan od gradova na popisu njegove prosinačke turneje po manjim hrvatskim gradovima.

Ulaznice po cijeni od 180 kuna moći će se kupiti u pretprodaji na blagajni Doma HV Zrinski od srijede, 19. studenog od 11 sati.

>>Balašević: Nikakvi mangupi nisu prepriječili put Đoletu i njegovim tamburašima...

Komentara 1

MO
mojazemlja
15:06 15.11.2014.

jel nenaooružan..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije