Naslovnica Showbiz TV

Dolazi The Voice - glazbeni show koji je pokorio male ekrane diljem svijeta

Nakon predizbora koji će se održati u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu, izabrani kandidati glasovne će sposobnosti predstaviti na audiciji pred četiri mentora
20. rujna 2014. u 18:00 1 komentara 1755 prikaza
kostadinov
Foto: Goran Jakuš/Pixsell

Jedinstveno pjevačko natjecanje u kojemu stas, držanje i ljepota nisu presudni, već se pri odabiru kandidata ocjenjuje samo glas, uskoro će početi na HTV-u. Riječ je o showu “The Voice - Najljepši glas Hrvatske”, našoj inačici nizozemskog showa “The Voice of...”. Za sudjelovanje u natjecanju prijaviti se može na stranici voice.hrt.hr.

Posebnost ovoga natjecanja je i u tomu da svi natjecatelji - bili oni amateri, školovani pjevači ili izvođači s malo ili puno profesionalnog iskustva, ni u jednom trenutku ne moraju biti nešto što ne žele. Kandidati naime sami odabiru svoj glazbeni žanr kroz koji će se predstavljati javnosti. Ukratko: ako ne volite format talent showa, onda ćete obožavati „The Voice – Najljepši glas Hrvatske“. Ako obožavate format talent showa, nakon „The Voicea“ nećete se sjećati kako su se ostali zvali.

Natjecanje se sastoji od postupka prijava i predizbora, audicije, dvoboja i natjecanja uživo. Nakon predizbora koji će se održati u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu, izabrani kandidati glasovne će sposobnosti predstaviti na audiciji pred četiri mentora. Predstavit će zaista samo svoj glas jer mentori na audiciji ne mogu vidjeti kandidate. Sjede u posebnim stolcima, kandidatima okrenuti leđima i nemaju baš nikakvu mogućnost suditi im na temelju izgleda ili scenskog nastupa. Pritiskom na tipku „Moj glas“ mentori odabiru kandidata za daljnje natjecanje i u tom trenutku stolac im se automatski zaokrene i prvi puta suoče se s kandidatom. Četiri mentora izabrat će tako najbolje glasove u svoje ekipe i poučavat će ih zajedno s glazbenim stručnjacima – savjetnicima mentora.

Nakon što mentori izaberu svoje ekipe, počinje dvoboj. Mentori će se posvetiti pripremi i usavršavanju natjecatelja, usmjeravajući ih kako najbolje iskoristiti glasovne sposobnosti i dijeleći s njima tajne vlastitog iskustva i znanja. Tijekom dvoboja mentori suprotstavljaju po dvoje natjecatelja iz svoje ekipe koji pjevaju u duetu ispred gledatelja u studiju. Odmah nakon izvedbe dueta mentor mora izabrati koji će natjecatelj u sljedeći krug natjecanja – uživo.

Natjecanja uživo su završni dio u kojem se natjecatelji natječu jedni protiv drugih u nekoliko nastupa uživo, a tko će pobijediti – svojim glasovima do finala odlučuju i mentori i gledatelji. Pobjednika u posljednjoj emisiji biraju samo gledatelji.

Voditelj tima koji radi taj zabavni projekt je Aleksandar Kostadinov.

>>Što televizijske gledatelje čeka u novoj jesenskoj shemi?

>>Časna sestra Cristina ponovno 'rasturila' u showu The Voice

ČUDOTVORNA METODA
Kim Kardashian svoju mladolikost duguje tretmanima kisikom

A1 izdvaja za Vas