Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biografska priča

Dokumentarac o Kurtu Cobainu otkriva dobro čuvane tajne grupe Nirvana

'Nirvana frontman Kurt Cobain at the 1993 MTV Video Music Awards ceremony Photo: Press Association/Pixsell'
Foto: Press Association/Pixsell
1/6
08.04.2015.
u 22:00

Film "Kurt Cobain: Montage of Heck" koji bi u svibnju trebala emitirati televizijska kuća HBO otkrit će brojne tajne koje je frontmen Nirvane čuvao samo za sebe

Dokumentarac o Kurtu Cobainu koji je ujedno i prva službena biografska priča o frontmenu legendarnog benda Nirvana donosi niz informacija koje su do sada bile nepoznate javnosti.

U dokumentarcu se tako otkriva da je prva kritika koju je bend dobio za singl "Love Buzz" bila izrazito negativna zbog čega se Cobain osjećao poniženo i bijesno. Basist Kris Novoselić otkrio je kako su Cobaina  negativne kritike pogađale više nego ostale članove benda jer je bio najosjetljiviji.

Osim s kritikama, Cobain se dugo godina borio i s ovisnosti o heroinu koja ga je toliko obuzela da je jednom prigodom svojoj supruzi Courtney Love izjavio da će postati "običan narkoman nakon što zaradi 3 milijuna dolara".

Na svojim počecima bend se okupljao u Kurtovoj dnevnoj sobi gdje su svirali samo za uski krug prijatelja. Pili su pivo, pušili marihuanu i uživali uz zvuke  grungea.

Velik broj scena prikazuje Kurtovu netrpeljivost prema pjevaču grupe Guns'n'Roses' Axlu Roseu kojem je navodno čak i urinirao po klaviru uoči nastupa na dodjeli glazbenih nagrada 1992. godine.

Iako su postali planetarno popularni, članovi grupe Nirvana nikada nisu htjeli postati poznati. Rijetko su davali intervjue, a događalo se čak i da opsuju novinare koji su ih tražili izjave. – Nismo spremni da postanemo slavni. Uništit ćemo svoje karijere ako se tako nešto dogodi – slavna je Kurtova izjava koja je zabilježena u dokumentarcu.

>>Autoriziran i najbolji dosad - Izašao dokumentarac o Kurtu Cobainu

>>Policija ponovo ispitivala smrt Kurta Cobaina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije