Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKO NOVINARSKO DRUŠTVO DALO POTPORU NOVINARIMA

Dobivamo li otkaz zbog javnog istupa ili zbog onoga o čemu smo pričali?

htv
mišo lišanin
29.10.2009.
u 12:51

- Nečuven je taj pokušaj otkaza koji je iz osobne osvete pokrenuo ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić. HND će učiniti sve da zaštiti kolege i da oni sačuvaju svoja radna mjesta - izjavio je Zdenko Duka.

- Nečuven je taj pokušaj otkaza koji je iz osobne osvete pokrenuo ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić. HND će učiniti sve da zaštiti kolege i da oni sačuvaju svoja radna mjesta. Ovo je kontraofenziva ravnatelja kako se ne bi govorilo o potrebi da on odstupi sa svojega mjesta – riječi su kojima je predsjednik HND-a Zdenko Duka pružio potporu četirima HTV-ovim novinarima, Leli Knežević, Maji Sever, Sanji Mikleušević-Pavić i Robertu Zuberu, zbog postupka izvanrednog otkaza na konferenciji za novinare koja se u jučer održala u Hrvatskom novinarskom društvu.

Optuženi novinari izjavili su da je Vanja Sutlić, ravnatelj HTV-a, njihovu kolegicu Ivanu Dragičević-Veličković nazvao “četničkom kurvom”.

 Zbog pravilnika kojim im je zabranjeno javno istupiti četvero novinara na konferenciji nije smjelo govoriti, ali ipak se oglasila Sanja Mikleušević-Pavić koja je podsjetila na slučaj glavne urednice Informativnog programa HTV-a Hloverke Novak-Srzić.

 - Apsurdno je da mi sada ne smijemo govoriti, a Hloverka Novak Srzić primljena je na mjesto urednice informativnog programa kada je HTV vodio spor protiv nje - rekla je Mikleušević-Pavić.

 U ime novinara kojima prijeti gubitak radnog mjesta govorili su odvjetnici Čedo Prodanović i Krešimir Škarica koji su izjavili kako s pravnog aspekta nema dvojbe da je protiv njihovih klijenata pokrenut postupak s tendencijom izvanrednog otkaza.

 - Vanja Sutlić sada traži častan uzmak kada je vidio kolika je potpora javnosti novinarima, pa se u jučerašnjem priopćenju pita ‘tko je uopće spominjao otkaz’ - rekao je Prodanović i upozorio na nepravilnosti u slučaju.

 - Do danas moji klijenti nisu dobili uvid u prijavu. Osim citiranja prekršenih propisa ne zna se zašto im uopće prijeti otkaz. Također, nisu dobili priliku da se usmeno očituju. Jedino se mogu pismeno očitovati što ne žele, jer ne znaju na što se točno očituju - rekao je Prodanović i dodao kako ne zna dobivaju li oni otkaz zato što su javno istupili ili zbog onoga o čemu su javno istupili.

 A HTV-a pak ponavljaju kako se cijeli proces odvija prema zakonu i internim propisima, te kako druge detalje ne mogu komentirati do završetka procesa.

 Podršku kolegama na novinarskoj konferenciji pružili su Aleksandar Stanković, Mirna Zidarić, Nevena Rendeli, Petar Štefanić, Ilija Jandrić i drugi hateveovci. 

Ključne riječi

Komentara 7

MO
mozillo
13:30 29.10.2009.

sto bi na ovo rekao Krleza, vjerojatno nesto ovako..\"vukoj***** uvijek ostaje vukoj*****\"...Uostalom na toj naci televiziji treba ukinuti sve emisije osim misa i tupsonovih zavijanja. Svako jutro sa krova hatevea tupson zavija i zove ljude na svetu vam misu. Too ce biti povjesni trenutak kada je i rimokatolicka drzava rvacka postala konkuretntna muslimanskim autisticnim zavijanjima.

ZE
zendraf
13:42 29.10.2009.

Sutliću, doći će i tebi kraj i prije nego što se nadaš!

TE
tetrijebzg
13:21 29.10.2009.

Do kada ga bude štitila politika na vlasti praznoglavi ravnatelj može raditi što hoće,idiot daje otkaze radi svojih frustracija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije