Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobitnice Porina

Singrlice predstavljaju novi singl i spot za pjesmu 'Kiša'

Singrlice
Foto: Screenshot
1/3
08.07.2015.
u 17:00

Osim Singrlica u spotu se pojavljuje i poznati radijski voditelj i urednik, Frano Ridjan

Skupina Singrlice, dobitnice Porina za najbolji album etno glazbe, predstavljaju novi singl i spot za tradicionalnu pjesmu “Kiša” koju su na moderan jazzy-pop način obradili voditelj zbora Tomislav Jozić i poznati hrvatski saksofonist Igor Geržina.

Singrlice čine djevojke s dugogodišnjim iskustvom iz raznih folklornih društava koje privlači ideja o povezivanju današnje glazbe s tradicijskim folklornim pjesmama s ciljem pronalaženja puta do većeg dijela slušateljstva.

Ljubav prema folkloru djevojke su okrunile kolekcijom napjeva, uglavnom kajkavskog područja, poštujući izvornost i bogatstvo pjesme, a istovremeno ih odjenule u novo ruho suvremenih aranžmana.

 Singrlice su do sada objavile dva albuma –"Singrlice" 2008. bio je nominiran za diskografsku nagradu Porin u kategoriji najboljeg etno albuma, dok je album "Made in tradicija" osvojio tu prestižnu nagradu 2011. godine. Djevojke upravo završavaju svoj treći album u suradnji s Geržinom, koji je aranžer i producent svih pjesama na albumu. Ovim zanimljivim glazbenim projektom Jozić i Geržina žele približiti tradicijske napjeve široj publici i potvrditi izvođačku zrelost skupine.

 Režiju spota potpisuje Goran Kovačić, a osim Singrlica, u spotu se pojavljuje i poznati radijski voditelj i urednik, Frano Ridjan.

>>Na pozornici ozbiljni, a iza nje pjevaju, zabavljaju se i uživaju

Komentara 1

Avatar Rustem pasha Hirvat
Rustem pasha Hirvat
08:34 11.07.2015.

Užaaaasss, šund na kvadrat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije