Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOVE FASHION.HR

Do suza je dirnula kolekcija Roberta Severa posvećena majci

fashion (1)
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/12
19.09.2010.
u 00:30

No neprikosnovene kraljice završne večeri Dove Fashion.hr-a bile su sinoć I-gle i Branka Donassy kojoj je u dizajniranju pomogao i vremešni barba Ivo Lovrić s otoka Cresa.

“Plačem...” – napisao nam je sms-poruku još za trajanja revije Roberta Severa, kolega kojega je sinoć u završnici Dove fashion.hr-a očigledno dirnula Severova kolekcija posvećena majci, za kojom tuguje. Severova je “posljednja ruža” za života nosila cekere pune cvijeća i njezin je sin to dizajnerski uobličio na doista dirljiv način. Činilo se i kao da sve njegove haljine nose koprenu, premda je samo dio njih oblikovao kao “haljinu na haljinu”, pokrivajući cvijetni “kimono brokat” crnim prozirnim voalom.

Severov prethodnik na pisti MSU-a, mladi Ivan Alduk, sinoć se sjajno nosio s prvom hrvatskom modnom ligom: sa Severom, I-glama i Brankom Donassy! Bio je inovativan u svom namjerno nježnom izdanju oštrih gotičkih ili sado-mazo modnih intonacija.

Enigme Branke Donassy

No neprikosnovene kraljice završne večeri Dove Fashion.hr-a bile su sinoć I-gle i Branka Donassy kojoj je u dizajniranju pomogao i vremešni barba Ivo Lovrić s otoka Cresa. Ispleo je on od šiblja male tradicionalne vrše – varšice – koje su manekenkama odlično sjele na glavu kao pokrivala. Donassy se ovaj put sva posvetila konstrukcijskim atrakcijama. I ma koliko manekenke polako hodale pistom, nije ih bilo lako deširirati od prve. Među konstrukcijski neobičnim komadima bile su i suknje za koje znamo da mogu biti i kraće kad se drukčije slože! I-gle su se, pak, u novoj kolekciji dohvatile vizuala otmjenih sportova, tenisa i golfa. Početna je bjelina naglasila tu otmjenost. A muška sportska šifra pretopljena u žensku modnu dimenziju otkrila je svu vještinu I-gli.

I-gle igraju na produžetke Svilenim haljinama tipičnih krojnih zahvata, I-gle su ugradile vunene rendere tamo gdje im nije mjesto. Čini se i da polako napuštaju svoje “aliene”, kako smo od milja zvali nakupine tkanine koje su toliko voljele montirati na haljine. Sada vole produžetke, produžene dijelove koji vijore oko tijela ili trepere uz njega poput uspravnih japanskih zastava!

Komentara 1

OB
-obrisani-
11:30 19.09.2010.

kliknite na sljedeci link i pomozite gladnoj dijeci u africi[za nabavu hrane] http://adf.ly/6vY7 imajte srca i kopirajte ovo dalje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije