Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskrs u domu pjevača

Djeca se najviše vesele gradelama pa u popodnevnim satima kuhaču preuzima Jole

Foto: Privatni album
1/6
03.04.2021.
u 18:00

– Kod nas je za Uskrs uvijek veselo, velika smo obitelj i uvijek bude posebno. Imamo svoje tradicije kojih se držimo svake godine i uvijek me veseli kada se cijela obitelj okupi – kaže Ana Čagalj.

U šesteročlanoj obitelji pjevača Joška Čaglja Jole svi se vesele uskrsnim blagdanima, a ukrašavanju pisanica i izradi kolača s mamom Anom najviše se raduju kćeri Tia, Ema i Iva, ali i najmlađi član obitelji, sinčić Ivan Luka. Cijela se obitelj nada da će ove godine blagdane ponovno provesti u obiteljskoj kući u Zagvozdu.

– Nadamo se da će nas ove godine zaobići novi lockdown pa da se možemo vratiti tradicionalnoj proslavi uskrsnih blagdana u krugu obitelji – govori nam Ana Čagalj. Naime, prošle godine zbog pandemije koronavirusa nisu mogli proslaviti uskrsne blagdane u obiteljskoj kući u Zagvozdu.

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

 – Kod nas je za Uskrs uvijek veselo, velika smo obitelj i uvijek bude posebno. Imamo svoje tradicije kojih se držimo svake godine i uvijek me veseli kada se cijela obitelj okupi – dodaje Ana. Na Veliki petak obavezno sudjeluju u poslijepodnevnoj procesiji koja prolazi kroz nekoliko imotskih sela, dok je subota rezervirana za ukrašavanje pisanica i pečenje ukusnih i raznovrsnih domaćih kolača.

– Djeca se posebno vesele ukrašavanju pisanica koje uvijek budu pune boja i ukrasa, ali i pripremi kolača pa taj dio uvijek obavljamo zajedno. S obzirom na to da nas je mnogo u kuhinji, uvijek bude veselo – kaže Ana.

Na Uskrs se svi okupljaju oko bogatog obiteljskog stola, spremaju se tradicionalna jela, a budući da je obitelj velika, kod smišljanja menija uvijek vode brigu da se udovolji nepcima svih ukućana. – Uvijek pripremamo nekoliko vrsta jela, od sarme do pašticade s domaćim njokima. Treba zadovoljiti želje svih članova obitelji, bitno je da svi uživaju u blagdanskom ručku. Djeca se pak najviše vesele gradelama pa u popodnevnim satima kuhaču preuzima Jole.

VIDEO Pogledajte Večernjakovu desetku Nike Turković

Ključne riječi

Komentara 1

NI
Niksiniksi
21:23 03.04.2021.

Prekrasna familija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije