Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klinci iz glazbene škole

Divlje jagode spojile Black Sabbath i male karlovačke muzičare

Divlje jagode
Foto: Photowire
1/2
26.01.2016.
u 09:30

Sead Lipovača Zele snima novi album, a karlovački rokeri tako su ga oduševili da će suradnju nastaviti

Drago nam je što ćemo biti u spotu. Naše se dionice nekoliko puta pojavljuju u pjesmi i to je super. I inače slušamo rock, a i sviđa nam se pjesma. Jedva čekam objavu spota da vidimo kako će to izgledati – kažu nam učenici karlovačke Glazbene škole dok se pripremaju za snimanje dijela spota za najnoviju pjesmu koju potpisuje Sead Lipovača Zele, osnivač Divljih jagoda.

Ionako vole rock

Joško Stojanov, Tomislav Špehar, Ana Paula Lovretin i Maja Radočaj “brusili” su svoje violine, viole i violončelo te čekali u potkrovlju škole da Zelini ljudi pripreme sve za snimanje.

Svi su gimnazijalci i učenici srednje Glazbene škole, a s profesoricom violine Nikolinom Dorić upotpunit će najnoviju pjesmu Seada Lipovače u kojoj je glavni pjevač Tony Martin, nekad frontmen grupe Black Sabbath.

– Rečeno nam je da se odjenemo onako malo više rokerski, a kako se tako i inače odijevamo, nije bilo problema – kažu nam. Na snimanje su došli iz školskih klupa.

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL, ilustracija

– Pjesma je gotovo sva već snimljena, a s Tonyjem Martinom snimali smo u studiju u Londonu. Nas smo dvojica veliki prijatelji već 30 godina i on je gost na mojem novom instrumentalno-vokalnom albumu koji će biti gotov u proljeće. Pjesma Missing you koju izvodi Tony Martin jedna je od skladbi s albuma. Tu su mi trebali gudači, a moj prijatelj Toni Janković s kojim sam nekada svirao i pjevao u Divljim jagodama preporučio mi je karlovačke učenike.

Prave zvijezde

Inače sam mislio snimati gudače u Sarajevu, ali ovako je ispalo još i bolje – kazao nam je Zele na snimanju u Karlovcu. Dodaje kako vjeruje da je ovo tek početak suradnje jer već ima neke ideje za druge projekte u kojima sudjeluje. Karlovčanin Toni Janković pak skromno kaže da je on zadužen samo za “tehniku” na snimanju, a da su prave “zvijezde” učenici koje je nedavno slušao na koncertu u Karlovcu i njihov profesor Štefan Polgar.

– ­Odlično sviraju, pravi ih je gušt slušati i drago mi je što će nastupiti u spotu – ­kazao je Janković koji se nada da je ovo samo početak ovakvih zanimljivih suradnji.

>> Divlje jagode podržale HDZ, a Reiner u humorističnom tonu prema vladajućoj garnituri

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije