Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za svaku pohvalu

Dino Merlin pokazao je veliko srce ovom gestom u jednoj ljekarni u Sarajevu

Sarajevo: Dino Merlin u šetnji gradom
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/8
30.10.2023.
u 16:36

Glazbenik koji rasprodaje koncerte diljem regije i koji će uskoro u Areni Zagreb održati čak četiri koncerta pokazao je još jednom kako veliko srce ima

Dino Merlin jedna je od najvećih regionalnih zvijezda, a potvrđuju to i četiri koncerta koja će u prosincu održati u Areni Zagreb od koja su tri rasprodana. Iako je velika zvijezda Merlin se nikada nije ponašao poput nedostižne zvijezde, a pokazao je to i svojim nedavnim potezom u jednoj ljekarni u Sarajevu kojoj su svjedočili novinari portala 072info.com. Naime, Dino je ponudio platiti lijek jednoj svojoj sugrađanki.

- Nemojte njoj naplatiti, ja ću to platiti - rekao je Dino i njegova gesta je iznenadila ženu kojoj joj je ponudio platiti lijekove. Upozorila ga je i kako se ne radi o jeftinim lijekovima, ali pjevač je inzistirao da plati. - Sve je u redu, ja ću platiti - rekao joj je  pjevač.
Iako sada dobro zarađuje od svoje glazbe Dino Merlin, pravog imena Edin Dervišhalidović, dobro zna i kako je živjeti bez puno novaca, a da bi snimio svoj prvi album jedno je vrijeme radio u trećoj smjeni željezare o čemu je pričao u intervju koji je dao za Večernji list.

-  U to vrijeme sam sanjao svoj san, jako sam želio biti ovo što sam sada, a kada nešto iskreno želiš, duboko sam uvjeren da to i možeš postići. Želio sam snimiti prvu ploču početkom osamdesetih kada je u cijeloj Jugoslaviji bilo sedam ili osam studija i isto toliko diskografa, dakle sedam ili osam urednika o kojima je ovisio tvoj život. Naime, nije u to vrijeme, kao danas, bilo interneta niti mogućnosti da svoju pjesmu instantno plasiraš u svijet i odmah dobiješ reakciju na svoj rad. - prisjetio se Merlin i ispričao nam kako je skupio novac za prvu ploču.

Sarajevo: Dino Merlin u šetnji gradom
1/15

-  Ako bi, dakle, spomenuti urednici bili na tvojoj ideji i ako se vaša estetika poklapala s njihovom, onda si i mogao proći. Ako pak ne, ako je to izlazilo iz njihovog sustava vrijednosti, jednostavno nisi mogao dobiti elementarne stvari, znači studio. Bio je to tada jedini način kako možete snimiti svoj rad. Međutim, srećom, postojalo je nekoliko privatnih studija u kojima si mogao snimiti pjesme za novac. A kako bih skupio novac i mogao snimiti pjesme, ja sam morao godinu i pol raditi u trećoj smjeni na kaljenju čelika. Ja, dakle, znam kako se kalio čelik - rekao nam je tada. 

VIDEO Umrla zvijezda Prijatelja: Matthew Perry preminuo u 54. godini života

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Castro
Castro
21:55 30.10.2023.

Poštedite nas 🙏

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije