Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraljevski par

Diana je dotakla osobu s HIV-om, a Meghan i Harry ovako obilježavaju LGBTQ dan

Foto: Reuters/Pixsell
1/3
02.06.2019.
u 23:48

Novopečeni roditelji s dvora princ Harry (34) i Meghan Markle (37) su odlučili mjesec Ponosa obilježiti na svoj način.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa odali su počast organizacijama koje se bave LGBTQ pravima, a tu su Elton John AIDS Foundation, SAGE Human Rights Campaign i The Trevor Project.

U kolažu kojeg su objavili s posvetom toj zajednici, nalazi se i fotografija Harryjeve pokojne majke i nikad prežaljene princeze Diane koja je često koristila svoju slavu kako bi skrenula pozornost na oboljele od HIV-a.

Napravila je veliki korak u širenju svijesti o HIV-u kada se u travnju 1987., bez rukavica, slikala s pacijentom oboljelim od HIV-a. 

Diana je imala brojne celebrity prijatelje, od Eltona Johna, George Michaela, Tilde Swinton, Lize Minelli...Bila je velika obožavateljica ABBE i zato je princ William na svom vjenčanju tražio da se sviraju hitovi ABBE. 

Svojedobno je bila i na čelu kampanje za bolji tretman pacijenata.

- Stojimo s vama i podržavamo vas. Jer je vrlo jednostavno: ljubav je ljubav - poručili su Meghan i Harry u snažnoj Instagram objavi.

Podsjetimo,  Princeza Diana bila je humanitarka, ikona stila i jedna od najutjecajnijih osoba 20. stoljeća , a ovo su neke nepoznate i najvažnije činjenice o Lady Di. Princeza je imala dvije sestre, Sarah i Jane i mlađeg brata Charlesa. Njen drugi stariji brat John preminuo je nekoliko mjeseci nakon rođenja, bilo je to godinu i pol prije nego se rodila Diana.

Prije nego je upoznala princa Charlesa bila je dadilja i radila je u vrtiću, a kada se udala za princa postala je prva mladenka u kraljevskoj obitelji  koja je do zaruka radila. Charlesa je upoznala preko sestre Sarah koja je 70-ih imala romansu s njim.  

 

Komentara 1

Avatar Dixie_land
Dixie_land
01:48 05.06.2019.

Eh da ga vide pradjedovi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije