Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI SINGL POPULARNE GRUPE

Detourovo lice se promijenilo

Grupa Detour
Foto: Promo
1/8
17.10.2016.
u 16:54

Pjesma "Tvoje lice se promjenilo" ostavila je trajni trag u eteru i predstavlja prvu autorsku uspješnicu skladatelja i tekstopisca grupe Nenada Borgudana, kojemu je pri pisanju teksta pomogla tadašnja pjevačica grupe Yammat Ivana Babić.

Singlom "Tvoje lice se promijenilo" Detour najavljuje četvrti album "detour10" koji će svoju koncertnu promociju doživjeti 19.11. u Velikom pogonu Tvornice kulture, u sklopu velikog slavljeničkog koncerta "DETOUR I GOSTI - 10 GODINA PUTOVANJA". Godinu u kojoj su poharali radijski eter s pjesmom "Zaljubila sam se" završit će na najbolji mogući način: novim singlom, novim albumom i velikim koncertom. Pjesma "Tvoje lice se promjenilo" ostavila je trajni trag u eteru i predstavlja prvu autorsku uspješnicu skladatelja i tekstopisca grupe Nenada Borgudana, kojemu je pri pisanju teksta pomogla tadašnja pjevačica grupe Yammat Ivana Babić.

Novo čitanje stare pjesme

- Pjesma 'Tvoje lice se promijenilo' ne spada u pjesme s Detourovih diskografskih izdanja već datira iz 2004. dok je grupa djelovala pod imenom Yammat i izvorno se nalazi na Yammatovom albumu 'Plan B'. Napravili smo veliki zahvat u aranžmanu i zvuku pjesme pojačavši bazu puhačima, gudačima i perkusijama što je uz novi vokal naše Gine pružilo potpuno novo čitanje skladbe - objašnjava Nenad te nastavlja:

- Radi se o albumu za koji smo odabrali deset skladbi koje zapravo čine presjek našeg rada i prvih triju albuma, među kojima su i neke koje nisu imale status singla. S novim osvježenim aranžmanima namjera nam je približiti pjesme onome što danas čini zvuk Detoura. Pjesma s kojom Detourovci standardno završavaju svoje kocertne nastupe dobila je po prvi put i svoj video broj u režiji Tomislava Brđanovića koji je članove i njihove pridružene goste, instrumentaliste, postavio u njihovo prirodno stanje, na pozornicu: s instrumentima i u sviračkom zanosu.

>>Premijerno pogledajte spot grupe Detour za pjesmu 'Ujutro'!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije