Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŽE NOVI DOKUMENTARAC

Majka Amy Winehouse suočava se s najgorim, ali ne odustaje od ostavštine svoje kćeri

Foto: PA/Pixsell
1/5
02.04.2021.
u 06:56

Amyna majka Janis Winehouse strahuje da bi zauvijek mogla izgubiti uspomene na kćer.

Nakon Oscarom nagrađenog dokumentarca Amy redatelja Asifa Kapadia, život neprežaljene pjevačice Amy Winehouse još jednom će dobiti filmski epilog.

Naime, BBC će u suradnji s Amyinom majkom Janis Winehouse u povodu desete obljetnice Amyine smrti objaviti dokumentarac Amy Winehouse: 10 Years On (Amy Winehouse: 10 godina poslije). Najveća Janisina motivacija da prikaže svoju kćer na dosad neviđen način je mogućnost da izgubi sve uspomene na kćer, s obzirom na progresivnost i dodatne komplikacije multiple skleroze koja joj je dijagnosticirana 2003. godine. - Mislim da svijet ne poznaje pravu Amy, onu koju sam ja odgojila - rekla je u priopćenju Janis dodavši da se veseli prilici da prikaže njeno korijene i dublji uvid u stvarnu Amy.

Foto: PA/Pixsell

Inače, nesretna pjevačica umrla je od trovanja alkoholom u srpnju 2011. godine u dobi od 27 godina te se neslavno pridružila "Klubu 27". BBC je naglasio kako će dokumentarac biti iz perspektive njezine majke, a u svjedočanstvima će se pridružiti ostatak obitelji te njezinih prijatelja, a film će ponuditi "novu žensku interpretaciju njezinog života, ljubavi i ostavštine", stoji u objavi. Janis je u knjizi "Loving Amy: A Mother's Story" iz 2014. već spomenula kako gubi oštrinu uma te pojedine uspomene kao rezultat napredovanja bolesti. - Zabrinuta sam zbog dana kada će Amy prestati živjeti u mom umu i srcu. Nikada ne želim da taj dan dođe - tada je napisala. O filmu se za BBC već oglasila Amyina prijateljica iz djetinjstva Juliette Ashby.

- Mislim da je divno to što njezina majka želi učiniti za nju. Ona je bila jedna jedina i iskreno nema nikoga poput nje. Niti će ikada biti - kazala je Ashby.

Podsjetimo, pjevačicu u nesvjesnom stanju pronašli 23. srpnja 2011. godine. Pored nje su bile dvije velike boce vodke i jedna mala, a kasniji izvještaji mrtvozornika pokazali su da je Amy imala pet puta veću količinu alkohola u krvi od dozvoljene, što je ujedno i objasnilo iznenadnu smrt pjevačice koja je posljednji koncert održala u Beogradu.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije