Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert u Beču

Depeche Mode predstavili "Delta Machine", trans od 54 minute

Depeche Mode, Dave Gahan
Boris Scitar/PIXSELL
26.03.2013.
u 23:00

Dojmove s koncerta zatvorenog za kritičare donosi nam studentica Maja Žibek koja je ulaznicu osvojila u nagradnoj igri Večernjaka. Dečki su, uz nove stvari, odsvirali i par starih hitova, a Maja se od uzbuđenja pola koncerta ne sjeća

Samo četiri dana poslije izlaska 13. studijskog albuma “Delta Machinea”, magičnim koncertom u Beču, rezerviranim samo za obožavatelje, Depeche Mode je prvi put u Europi predstavio svoj novi materijal.

Ovo ću pamtiti zauvijek

Hipnotizirajući efekt njihove glazbe, koji ćemo 23. svibnja osjetiti i na stadionu u Maksimiru kada u sklopu turneje i četvrti put nastupe u Hrvatskoj, fantastično se spojio s barokno-modernim vizualom bečkog Museumsquartiera koji je za ovu prigodu primio njihovih 1500 obožavatelja iz 15 europskih zemalja.

Britanski trojac izveo je nove pjesme među kojima i “Soothe My Soul”, pjesmu koja uskoro s videom izlazi kao drugi single novog albuma, ali i neke stare hitove kao “Enjoy The Silence” i “Personal Jesus”.

Pa iako je koncert za glazbene kritičare bio zatvoren, dojmove s njega u Zagreb je donijela obožavateljica Depeche Modea Maja Žibek koja je ulaznicu osvojila u Večernjakovoj nagradnoj igri.

– Zauvijek ću pamtiti tu nedjelju i 21 sat kada su dečki stupili na scenu! Bilo je to 54 minute čiste ekstaze i transa. Bila sam toliko uzbuđena da se pola koncerta i ne sjećam i uopće ne mogu racionalno o njemu govoriti – priča 26-godišnja studentica Kineziološkog fakulteta iz Varaždina i nastavlja:

Sve snimila mobitelom

– Srećom, sa mnom je bila moja cimerica i koncert snimila mobitelom pa mogu u njemu opet uživati.

Maja se u Depeche Mode zaljubila 2003. kada je prvi put čula njihovu pjesmu “Strangelove”, a ovaj koncert bio joj je ispunjenje sna, posebice zato što zbog financijskih razloga ne može na svibanjski u Zagreb.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije