Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Galerija Karas

Davor Štambuk podsjeća na svoje erotske karikature "iz pariškog lonca"

izložba
Goran Stanzl/Pixell
13.01.2010.
u 16:02

Vino, žene, džentlmeni i dame ispod crvenih fenjera pariških hotela, zgode i nezgode vječne tajne ljubavi između žena i muškaraca, sve je to iscrtao splitski karikaturist Davor Štambuk.

Vino, žene, džentlmeni i dame ispod crvenih fenjera pariških hotela, zgode i nezgode vječne tajne ljubavi između žena i muškaraca, sve je to iscrtao splitski karikaturist Davor Štambuk.

Duhovite crtane komentare sportske tematike objavljivao je prvo u domovini, a poslije 1963. u Parizu. Pariz je bio njegova metropola u kojoj se proslavio erotskim komentarima, sve do mirovine 1999. godine.

Da je u Francuskoj postigao svjetsku slavu crtajući karikature za milijunsku nakladu “Ici Parisa” podsjeća ovih dana retrospektivom “Iz pariškog lonca” priređenom u zagrebačkoj Galeriji Karas.

- Vrhunski je to crtež u svjetskim razmjerima. Duhovito, bizarno, teme koje se neće svidjeti svakome. Malo mi smeta boja, najljepša je čista linija - komentirao je Štambukova djela akademik Josip Vaništa. A karikaturist Oto Reisinger složio se da su najbolje karikature bez riječi jer u početku nije znao francuski jezik. Zato je “progovarao” svima razumljivim crtežom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije