Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Polufinalna emisija

Daria Kinzer i Jacques Houdek finalisti su ovogodišnje Dore

Dora (1)
Foto: Pixsell
1/3
26.02.2011.
u 23:17

Plavokosa djevojka cijelu je večer oduševljavala publiku i žiri – Josipu Lisac, Emiliju Kokić i Branka Bubicu iz klape Maslina. Izvedbama pjesama Zdenke Kovačićek i Tine Turner opravdala je dobivene glasove publike, njih oko 11 tisuća.

 Jacques Houdek i Daria Kinzer prošli su u polufinale hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije. Njih dvoje naredne će se subote boriti za odlazak u Njemačku, pjevajući po tri skladbe izabranih skladatelja od kojih će se jedna pjevušiti do sljedećeg izbora 2012. No, narednog tjedna kuloari će brujati samo o nastupima sinoćnjih polufinalista, posebice o „anonimki“ Dariji Kinzer.

Plavokosa djevojka cijelu je večer oduševljavala publiku i žiri – Josipu Lisac, Emiliju Kokić i Branka Bubicu iz klape Maslina. Izvedbama pjesama Zdenke Kovačićek i Tine Turner opravdala je dobivene glasove publike, njih oko 11 tisuća. Jacques Houdek i Mirko Švenda Žiga nadmetali su se pjevajući istu pjesmu – „You raise me up“ Josha Grobana. Osim svojih glasova kandidati su u pauzi natjecanja pokazali i koliko su se spremni transformirati za nastup na Eurosongu. Svih troje odlučili su se za vesele, šljokičaste kostime te možemo očekivati da će naš kandidat ove godine u Njemačkoj doista „zabljesnuti“.

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar bereza
bereza
02:11 27.02.2011.

Da, da, da! Na HRT-u je započeta priča o Joshu Grobanu, ali zašto Večernji prihvaća tu netočnost? Ispada da je to pjesma tog pjevača, a Josh Groban je tek jedan od više od 125 izvođača koji su dosad u svoj repertoar uvrstili \"You Raise Me Up\". Pjesmu je skladao Rolf Løvland 2002. godine kao instrumental za svoju grupu Secret Garden. Možda se sjećate tih Norvežana, oni su svojevremeno pobijedili na Eurosongu pjesmom Nokturno. Naknadno je odlučeno da se ipak napiše tekst, a to je povjereno Ircu Brendanu Grahamu. U tom obliku, pjesma je objavljena 2002. godine na albumu \"Once in a Red Moon\", grupe Secret Garden, i vrlo brzo postala jako popularna. Već 2003. godine, počeli su je obrađivati drugi izvođači. Izvedba Josha Grobana je jedna od najpoznatijih, iako ja, uz original Secret Gardena, najviše volim izvedbu norveške pjevačice Sissel Kyrkjebø. Verzije Josha Grobana, grupe Westlife, te grupe Celtic Woman, između ostalih, su pojednostavljene verzije, s ispuštenom drugom kiticom teksta, umjesto koje se dodatno ponavlja refren. Dakle, autori pjesme su Rolf Løvland i Brendan Graham, a izvorno je izvodi grupa Secret Garden. Pokušajte to upamtiti. Nije tako teško.

OB
-obrisani-
09:19 27.02.2011.

koliko kila ima prasac-hdz-ov

OB
-obrisani-
19:06 27.02.2011.

Pseudoni \"Bereza\".Nije li to Nikša Bareza, naš maestro, sada u mom gradu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije