Naslovnica Showbiz Zvijezde

Danijela Martinović oduševila ljubljanske Križanke

U ljubljanskom amfiteatru na Križankama pred dvije tisuće obožavatelja Danijela Martinović održala je trosatni koncert pod nazivom "Danijela i tri viteza".
17. rujna 2009. u 15:50 2 komentara 10 prikaza
KRIŽANKE- koncert
Foto: dallas

U ljubljanskom amfiteatru na Križankama pred dvije tisuće obožavatelja Danijela Martinović održala je trosatni koncert pod nazivom "Danijela i tri viteza" i nakon osam godina, koliko je prošlo od njezina posljednjeg nastupa na toj pozornici, zorno potvrdila svoj zvjezdani status u Sloveniji. Njezina tri viteza - Arsen Dedić, Boris Novković i Petar Grašo - bili su dobar odabir gostiju za nezaboravnu glazbenu večer splitske pjevačice koja je upravo na ovom koncertu izvela i dvije nove pjesme.

Naime, s korčulanskom klapom "Kumpanji", gostom iznenađenja večeri, otpjevala je pjesmu „Omili mi", prvi put u takvom aranžmanu baš kao što je to bio i prvi javni duet s Petrom Grašom s kojim je otpjevala antologijsku pjesmu iz riznice grupe Magazin „Sve je plavo".

Koncert je počeo četverominutnim dokumentarnim filmom, skraćenim presjekom Danijeline karijere, nakon čega je koncert otvorila svojim prvijencem u samostalnoj pjevačkoj karijeri, pjesmom „Zovem te ja". Uslijedio je niz hitova s izdanja prodanih u zlatnim nakladama, ali i dueti poput pjesama "Ko je kriv" koju je izvela s Borisom Novkovićem i "Za tebe rođena" s Arsenom Dedićem. Poseban blok pjesama bio je posvećen njezinu dragom suradniku i velikom prijatelju, pokojnom Đorđu Novkoviću. Za tu je priliku gledateljima predstavljen jednominutni film o nastajanju pjesme "Na po mi srce živi", posljednje pjesme Đorđa Novkovića popraćene i autentičnim glazbenim zapisom preminulog autora.

 

NOVA KOLEKCIJA
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
  • maraton:

    A išla in pivat u znak zahvalnosti za izgubljeno more.Bravo Danijela i ostali pivaći.Možeš naućit i jodlat.Ostani u Sloveniji.

  • splitskaljeta:

    Da Slovenci vole Dalmatinke i Dalmatince uvjerio sam se već 2 puta na Križankama na koncertima TEREZE KESOVIJE, oba puta su Križanke bile prepune, 2005. i 2008. a Slovenci su znali sve pjesme.Nevjerojatno je koliko Slovenci vole DALMACIJU.Na tom tragu ... prikaži još! je i uspjeh Danijele.