Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONCERT U LJUBLJANI

Danijela Martinović oduševila ljubljanske Križanke

KRIŽANKE- koncert
dallas
17.09.2009.
u 15:50

U ljubljanskom amfiteatru na Križankama pred dvije tisuće obožavatelja Danijela Martinović održala je trosatni koncert pod nazivom "Danijela i tri viteza".

U ljubljanskom amfiteatru na Križankama pred dvije tisuće obožavatelja Danijela Martinović održala je trosatni koncert pod nazivom "Danijela i tri viteza" i nakon osam godina, koliko je prošlo od njezina posljednjeg nastupa na toj pozornici, zorno potvrdila svoj zvjezdani status u Sloveniji. Njezina tri viteza - Arsen Dedić, Boris Novković i Petar Grašo - bili su dobar odabir gostiju za nezaboravnu glazbenu večer splitske pjevačice koja je upravo na ovom koncertu izvela i dvije nove pjesme.

Naime, s korčulanskom klapom "Kumpanji", gostom iznenađenja večeri, otpjevala je pjesmu „Omili mi", prvi put u takvom aranžmanu baš kao što je to bio i prvi javni duet s Petrom Grašom s kojim je otpjevala antologijsku pjesmu iz riznice grupe Magazin „Sve je plavo".

Koncert je počeo četverominutnim dokumentarnim filmom, skraćenim presjekom Danijeline karijere, nakon čega je koncert otvorila svojim prvijencem u samostalnoj pjevačkoj karijeri, pjesmom „Zovem te ja". Uslijedio je niz hitova s izdanja prodanih u zlatnim nakladama, ali i dueti poput pjesama "Ko je kriv" koju je izvela s Borisom Novkovićem i "Za tebe rođena" s Arsenom Dedićem. Poseban blok pjesama bio je posvećen njezinu dragom suradniku i velikom prijatelju, pokojnom Đorđu Novkoviću. Za tu je priliku gledateljima predstavljen jednominutni film o nastajanju pjesme "Na po mi srce živi", posljednje pjesme Đorđa Novkovića popraćene i autentičnim glazbenim zapisom preminulog autora.

 

Ključne riječi

Komentara 2

MA
maraton
17:51 17.09.2009.

A išla in pivat u znak zahvalnosti za izgubljeno more.Bravo Danijela i ostali pivaći.Možeš naućit i jodlat.Ostani u Sloveniji.

SP
splitskaljeta
17:12 17.09.2009.

Da Slovenci vole Dalmatinke i Dalmatince uvjerio sam se već 2 puta na Križankama na koncertima TEREZE KESOVIJE, oba puta su Križanke bile prepune, 2005. i 2008. a Slovenci su znali sve pjesme.Nevjerojatno je koliko Slovenci vole DALMACIJU.Na tom tragu je i uspjeh Danijele.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije