Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNA OBLJETNICA

Danijela Dvornik: Bol za Dinom ublažila je unučica

07.09.2018.
u 08:20

Supruga pokojnog pjevača neće na poseban način obilježavati sutrašnji datum jer svaki dan živi s uspomenama na Dina

Danas se napunilo točno deset godina otkako nas je napustio velikan domaće glazbene scene – kralj funka Dino Dvornik. Iako je od njegove tragične i prerane smrti prošlo cijelo desetljeće, obožavatelji i hrvatska javnost redovito se sa sjetom, ali i veseljem, prisjećaju njegova lika i djela. No za razliku od njih, njegova obitelj sa sjećanjem na njega i tugom živi svaki dan.

– Ne znam što bih vam rekla osim da vrijeme prolazi, vrijeme čini svoje, ali uspomene ostaju – objasnila nam je njegova udovica Danijela Dvornik i dodala kako ne misli nikako posebno obilježavati činjenicu da Dina više nema.

– Ništa specijalno se za taj datum, kao niti za njegov rođendan, ne radi. U Splitu postoji “AJ CHA” festival koji se održava u povodu njegova rođendana i na neki način predstavlja hommage Dinu i njegovoj glazbi. A u povodu desete obljetnice njegove smrti Dino Dvornik Tribute Bend će u Johannu Francku održati koncert njemu u čast – rekla nam je Danijela kojoj je bol osim vremena ublažila i njezina unučica Balie Dee. Djevojčica koju je njezina i Dinina kći Ella rodila u studenom 2017. dala je Danijeli novu životnu snagu.

– Istina je da mi je unučica donijela neku novu dimenziju i radost u životu, i mislim da je tako svakome. Tko god ima unuke, osjetio je to, ne samo ja. To je jedan sasvim nov doživljaj. Vidi se da je život nekako uvijek u balansu – istaknula nam je Danijela koja je bez Dina ostala 7. rujna 2008. godine.

Preminuo je nekoliko tjedana nakon 44. rođendana u svom stanu u Zagrebu, a toksikološke analize pokazale su kako je do tragičnog ishoda dovela kombinacija tableta za smirenje i antidepresiva. Uspješni Splićanin svojim je radom uistinu zadužio našu glazbenu industriju. U svojoj tridesetogodišnjoj karijeri osvojio je tri Porina - 1996. godine za pjesmu “Afrika”, 1997. godine za album “Enfant terrible”, te 1998. godine za najbolji kompilacijski album “Vidi ove pisme”, a pjesma kojom je uistinu osvojio publiku je “Ništa kontra Splita” koju je 1995. izveo na Splitskom glazbenom festivalu. Nakon šest godina pauze krajem 2008. pripremao se objaviti album „Pandorina kutija“, no njegov izlazak nije dočekao.

Posmrtno objavljen studijski uradak je 2009. godine na dodjeli Porina proglašen albumom godine, a uz nagradu za najbolji pop-album, pripale su mu nagrade i za najbolje likovno oblikovanje te videobroj. Dino je tada dobio i nagradu za životno djelo koju je umjesto njega primila njegova kći Ella. A iako se praznina koju je iza sebe ostavio teško može popuniti, i Ella i njezina majka Danijela pronašle su način i snagu da krenu dalje.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar MilanZoranovic
MilanZoranovic
09:15 07.09.2018.

jedva je dočekala da ga se riješi pa da sama ubire tantijeme..

0
0
08:32 07.09.2018.

Nekako mi zvući naslov ljigavo. Bajke su jedno , a stvarnost je bila drugačija. No očito priće u celofanu donose dobar novac.

Avatar navijač
navijač
09:15 07.09.2018.

Snašla se ona brzo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije