Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nemoj nikome reći'

'Današnji tinejdžeri nemaju tajni, sve je na Fejsu'

21.10.2014., Samobor - Na Etno farmi u Samoboru pocelo je snimanje TV serije za mlade naziva Nemoj nikome reci. Seriju za HRT snima producentska kuca Kombinat produkcija. U seriji medju ostalima glume Mia Anocic Valentic, Hrvoje Keckes i Matija Prskalo, a
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/6
27.10.2014.
u 14:00

Mia Anočić Valentić, Matija Prskalo i Hrvoje Kečkeš junaci su pomaknute i duhovite serije inspirirane Fellinijevim remek-djelima koja u veljači kreće na HTV-u

Kultni talijanski redatelj Federico Fellini utjecao je na rad važnih suvremenih redatelja Davida Lyncha, Tima Burtona, Pedra Almodóvara, Terryja Gilliama, ali i na rad našeg mladog redatelja Ivana Livakovića, sina glumice Nade Gaćešić-Livaković. Inspiriran Fellinijevim filmovima prepoznatljivima po jedinstvenoj kombinaciji sjećanja, snova i fantazije te stavljanju likova u najbizarnije situacije, Livaković je režirao seriju za mlade "Nemoj nikome reći" koja se ovaj tjedan počela snimati na Etnofarmi Samobor.

Već sa 14 godina nose štikle

Serija koja prati život sedamnaestogodišnje Helene Jurić koja želi postati filmska redateljica prikazivat će se na HTV-u u veljači, a snimat će se na brojnim lokacijama u Zagrebu i okolici. A da nas doista očekuje felinijevski pomaknuta priča, uvjerili smo se prvog dana snimanja posjetivši set, gdje smo naišli na bakicu (Olga Pivac) kako skače na trampolinu.

– To je baka glavne junakinje Helene, a njeno skakanje na trampolinu proizvod je Helenine mašte – objasnio je Ivan Livaković koji je i koscenarist serije. Glavna uloga pripala je Miji Anočić Valentić, kćeri redatelja Saše Anočića, čiji lik u videoblogu, popularno zvanom vlogu, priča o životima razrednih prijatelja, razotkriva njihove međusobne odnose te probleme unutar obitelji. Serija između ostalog obrađuje teme o mladima druge vjere, boje kože ili seksualne orijentacije, a dotiče se i fenomena vođenja života na društvenim mrežama jer – ako nisi na Facebooku, kao da te nema.

– Hvala Bogu na dobrim genima da mogu proći kao tinejdžerica – smije se 24-godišnja Mia i nastavlja: – Nisam znala za riječ vlog dosad. Imam Facebook, najviše zbog slika i besplatnog dogovaranja. Puno kazališnih proba dogovara se na Facebooku. Ali morat ću malo "pročistiti" prijatelje jer ih imam previše i ne trebaju baš svi sve vidjeti. "Pošasti" društvenih mreža među tinejdžerima i sama svakodnevni svjedoči jer ima 14-godišnju sestru. – Taj trend moramo prihvatiti i ići ukorak s njime, ali žao mi je što se djeca više druže virtualno nego uživo. Klinci i ranije sazrijevaju pa moja sestra već nosi štikle i izlazi van kao i njene frendice – ističe. Heleninu majku Anitu igra Matija Prskalo kojoj je ova rola svojevrsna priprema za pubertet u koji njena 11-godišnja kći Kalista samo što nije ušla.

Ne bi mijenjao klupice za monitor

– Sad ću vidjeti što me može zaskočiti i na što ću u budućnosti u privatnom životu morati obratiti više pažnje – otkriva Matija. Tumači tip uvijek zabrinute majke koja se brine hoće li joj se dijete živo i zdravo vratiti doma, a serija će se baviti i roditeljima otuđenima od svoje djece i posvećenima samo sebi. – Prvog dana snimanja moja me kći iz serije samo malo živcirala, a što će biti ostatak snimanja, vidjet ćemo – smije se glumica pa otkriva da njena prava kći nije zainteresirana poći maminim stopama. – Kalista je glumila moju kćer u filmu "Cvjetni trg" Krste Papića. Poslije dva dana snimanja rekla mi je da je sad sigurna da ne želi biti glumica jer je samo bole noge, a i ne sviđa joj se što na snimanju ima puno čekanja, stajanja, odugovlačenja i priprema – rekla je Prskalo čijeg supruga Davora, i Helenina oca, igra Hrvoje Kečkeš.

– Sve je više osnovnoškolaca koji rasturaju informatiku, kuže se u stvari koje su meni nepoznanica. No ne bih mijenjao one silne klupice i druženja vani, kako sam ja odrastao, za monitor uz koji odrastaju današnji klinci – kaže 39-godišnji Kečkeš. Garancija više seriji je, dodaje, to što u njoj, uz spomenuta, glume i druga zvučna imena: Senka Bulić, Nataša Dorčić, Ankica Dobrić, Nela Kocsis, Bojana Gregorić Vejzović i drugi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije