Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROCKER ILI REDATELJ?

Damon Albarn kandidat za umjetničkog direktora OI

Damon Albarn
AFP
25.09.2009.
u 15:36

Damon Albarn, pjevač Blura, jedan je od najizglednijih kandidata za umjetničkog direktora Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine i mogao bi biti onaj koji će osmisliti ceremoniju otvaranja i zatvaranja igara.

Pored svojeg rockerskog ugleda kao pjevača jedne od najistaknutijih grupa britpopa, Albarn je privlačan organizacijskom odboru OI-a prije svega zbog svog multimedijskog iskustva i suradnje sa strip-crtačem Jamiem Hewlettom na iznimno uspješnom projektu virtualne grupe Gorillaz te scenskog spektakla utemeljenog na staroj kineskoj legendi, operi Monkey: Journey to the West  (također s Hewlettom).

Odbor je već započeo pregovore s Albarnom, a glavna konkurencija za taj položaj mu je filmski redatelj Stephen Daldry ("Billy Elliott", "Sati") koji je omiljen kandidat najvećeg djela britanskoga umjetničkog establišmenta.

No umjetničko oblikovanje igara dovoljno je velik posao da u njemu ima mjesta za obojicu (i za Hewletta?), pa su kompromisi sasvim mogući. U svakom slučaju, nakon spektakularnog otvaranja i zatvaranja OI-a u Pekingu, koje je realizirao Zhang Yimou, izgleda da ni londonske ceremonije neće biti manje zanimljive.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije