Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kreativac

Damir Urban: 
Svi koji nose ovaj ruksak dobit će i dio mene na njemu

damir urban
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/4
19.09.2015.
u 17:08

Glazbenik je oslikao posebnu seriju ruksaka

U zagrebačkoj galeriji Kranjčar pjevač Damir Urban, modni dvojac Borša by Mala radnja dizajna iza koje stoje Vjeko Mandić i Tomislav Grgić, Udruga Kamenski i Beck's predstavili su ruksake koje su zajedno dizajnirali. Svestrani Riječanin Damir Urban osim u glazbi svoj talent pokazao je i u glumi te u slikarstvu i bilo mu je zadovoljstvo što je dobio priliku oslikati ovu limitiranu liniju ruksaka.

Urban je veliko platno oslikao u maniri slikara Jacksona Pollocka i to platno je kasnije postalo dijelom svakog ruksaka.

– Pokušao sam prenijeti energiju, emociju te pozitivnu i dobru vibraciju bojom i direktno radom rukama na platnu. Tako će osoba koja će nositi torbu, zapravo, dobiti i dio mene u najboljem smislu. Bez ikakvih medija između, samo boja i ja – objasnio je Urban. Svoje slike inače nikada ne prodaje, jer to mu je, kaže, hobi od kojeg ne zarađuje i svoja djela izlaže u svom stanu ili ih poklanja dragim prijateljima.

Na ruksacima je pričvršćena i narukvica koju su izradile članice Udruge Kamensko. Narukvice dolaze u raznim bojama, a svaka boja nosi po jedan stih koji je dio pjesme „Oklop i sidro" koju je Damir Urban napisao samo za ovaj projekt.

>>Damir Urban postao otac, njegova supruga Milica na svijet donijela sina

>>U domaćim estradnim i sportskim obiteljima sve se priprema za dolazak prinova

Komentara 2

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
18:23 19.09.2015.

umjetnici koji da nisu na drzavnoj sisi bili bi gladni

DU
Deleted user
17:30 19.09.2015.

Po zanimanju tokar, ali ima zlatne ruke za razne stvari!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije