Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'DODATNI ZAHTJEVI'

Damir Kedžo reagirao nakon odluke HRT-a da ne otvara Doru: 'Ne pristajemo na ucjenu'

Damir Kedžo pobjednik DORE 2020.
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/10
13.02.2021.
u 13:21

Podsjetimo, običaj izbora za pjesmu Eurovizije, ili Dore jest da prošlogodišnji pobjednik otvori aktualno izdanje.

Jučer je stigla vijest da Damir Kedžo, prošlogodišnji pobjednik Dore, neće otvoriti večerašnju priredbu Dora 2021 u Opatiji. Iako je to običaj i mnogi su zbog toga očekivali da će njemu pripasti čast otvaranja Dore, to nije pošlo za rukom jer Damir i njegov tim nisu uspjeli postići dogovor s HRT-om.

HRT se očitovao još jučer, a sada je usljedila i reakcija Damira Kedže i njegovog tima te ju prenosimo u cijelosti.

"Poštovani, slijedom vaših brojnih upita i zahtjeva za komentar na izjavu s HRT a, a vezano za nastup pobjednika Dore 2020. Damira Kedže u Opatiji objavljujemo službenu izjavu:

Zahtjev menadžmenta koji Hrvatska radiotelevizija nije mogla ispuniti je da Damir Kedžo na ovogodišnjoj Dori izvede svoju pobjedničku pjesmu “Divlji vjetre” i uz nju jednu svoju novu pjesmu, samostalno ili u medleyju. Zahtijevali smo samo nastup kakav su imali i prethodni hrvatski eurovizijski predstavnici.
Javnost će najbolje prosuditi jesu li to uvjeti koje se nisu mogli ispuniti ili su to uvjeti koji se nisu htjeli ispuniti.

Foto: reuters


Duboko vjerujemo da je hrvatska pjesma, natjecanje Dora i u konačnici Eurovision iznad svega i iz poštovanja prema svakoj od navedenih institucija glazbe i važnosti istih pristupili smo razgovorima s delegacijom koja ove godine organizira Doru konstruktivno, s poštovanjem i u izrazito dobroj volji i namjeri.

S HRT je stigao samo ultimatum da jedino što možemo je prihvatiti ili ne prihvatiti njihovu ponudu da Damir nastupi samo s pjesmom Divlji vjetre.

Nakon svega što je Damir doživio od uredništva Dore u proteklih godinu dana , a bilo je najblaže rečeno ružno , odučili smo sačuvati dostojanstvo njega kao čovjeka i glazbenika i ne pristati na ucjenu i do kraja ostavljajući otvorenu mogućnost za dogovor.

Iznimno nam je žao što publika pjesmu "Divlji vjetre” neće čuti još jednom uživo na pozornici u Opatiji, ali poštujemo pravo urednice Dore koje je tako odlučila. Budućoj pobjednici ili pobjedniku želimo puno uspjeha u predstavljanju naše zemlje i naše pjesme."

Objavu na Instagramu potpisala je njegova menadžerica Snježana Jerković Radočaj.

S HRT-a jučer su kratko poručili sljedeće: "HRT i uredništvo Dore pozvalo je Damira Kedžu da pjesmom Divlji vjetre otvori Doru, no na žalost, njegov menadžment je imao dodatne zahtjeve koje nismo mogli ispuniti", rekli su nam kratko.

 

 

Komentara 11

ČS
Čuvaj se senjske ruke
14:37 13.02.2021.

A ko je taj Keđo? Pjesma mu je za onu stvar.

Avatar smradmin
smradmin
14:30 13.02.2021.

Još jedan "težak udarac" za Hrvatsku. Ovo je još teže podnijeti nego činjenicu da je preko reda cijepljena 85 godišnja majka Alemke Markotić!

IV
ivanasertic4
14:15 13.02.2021.

da svi oni imaju imalo srama i da su stvarno tak superkul ekipa, onda se nitko ne bi prijavio, i pustili bi Kedžu, pjesma je bila super, njemu je puno značilo, a onaj video eurosong je čisto sr... bio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije