Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju

Dalibor Petko: Jedan naš glazbenik došao je nacvrcan

Dalibor Petko (1)
Foto:
1/3
26.09.2013.
u 22:22

Dalibor Petko otkrio je u intervjuu za Večernji.hr kako se odlučio baš na novinarski posao te otkrio kako uvijek uspijeva rasplakati svoje gošće.

Dalibor Petko omiljeni je voditelj mnogih, a osvaja istovremeno i gledateljstvo i slušateljstvo. Otkrio je u intervjuu za Večernji.hr kako se odlučio baš na novinarski posao te otkrio kako uvijek uspijeva rasplakati svoje gošće.

1) Koliko ste već u ovom poslu i kako ste se odlučili na novinarstvo?

S osamnaest godina sam počeo pisati za lokalni tjednik u Velikoj Gorici, svom rodnom gradu. Iako sam doticaja s novinarstvom i voditeljstvom imao i u svojoj srednjoj školi, prve korake napravio sam nakon što sam upisao fakultet. Sjećam se da je prvi članak bio izvještaj s jedne sjednice umirovljenika. Pokrivao sam teme od snabdjevanja ogrijevom za zimu do sportskih događanja. Ali estrada je nekako prevagnula, valjda zato što je to bilo nešto što pratim i što me zanima od malih nogu. Još kao klinac skupljao sam postere Novih fosila. Danas imam 35 godina pa se već lagano mogu smatrati estradnim veteranom.

2) Okušali ste se i u televizijskom formatu. Radio ili televizija i zašto?

Uvijek mi je teško odgovoriti na ovo pitanje, jer koliko god izgleda kao sličan tip posla, dosta su različiti. Na oba se medija priča i to im je zajedničko, i naravno adrenalin koji osjećam i danas prije svake emisije uživo, bila ona radijska ili televizijska. Na radiju imam veću slobodu izražavanja, a na televiziji veću mogućnost dočaravanja. Da moram odabrati, ne bih se mogao odlučiti. Narodni radio je moj drugi dom, a kao vanjski suradnik Nove također se već osjećam udomaćeno.

3) Zašto sve zvijezde upravo vas odabiru za premijeru singlova?

Kad smo kretali s 'Glazbenim showom', koji ima dnevni ritam i to četiri puta u tjednu, mnogi su mi govorili da sam lud, jer tko će puniti emisiju tolikim sadržajem. Znao sam da to možemo napraviti i nisam u svojoj odluci oklijevao ni sekunde. Nedavno smo počeli s petom sezonom emitiranja i drago mi je da smo najslušanija emisija takvog tipa u Hrvatskoj. Želio sam uvesti taj 'američki' standard, gdje je premijera pjesme bitna, gdje se priča o glazbi, ali i privatnom životu, na način da izravno provjerimo sa zvijezdama što je točno od onoga što se o njima priča. Pjevači se u našem studiju osjećaju ugodno, a budući da gostuju na najslušanijem radiju u državi, jedinom koji svira isključivo domaću glazbu, ne čudi da su nam česti gosti.

4) Kako vam ide od ruke rasplakati zvijezde?

Priprema prije svega, a i nekako sam već upoznao svoje goste kroz godine rada s njima. Naime, i prije nego sam dobio svoj show pratio sam naše zvijezde i saznao nešto o njima, upoznao njihove prijatelje koji su uvijek iza kamere. No nekad nije potrebno puno za to. Ne biste vjerovali koliko ljudi koji su uspješni rijetko čuje pohvalu za svoj rad. Kad se to dogodi, pogotovo kad njima netko blizak kaže nešto lijepo i emotivno u eteru, suze same krenu.

5) Najdraže gostovanje i zašto?

Najteže pitanje ikad. U ovih pet godina dogodilo se stvarno toliko toga da ne mogu reći što mi je bilo najbolje. Ali recimo otvaranja sezone uvijek budu spektakularna. Imali smo pravi slavonski dernek s kobasicama i nošnjama uz grupu Colonia prije tri godine. Lani smo okupili nekadašnji osmi razred Nine Badrić koji smo doveli u studio i uručili joj Doru, a ovu smo sezonu otvorili koncertom Jelene Rozge, gdje je Jelena po prvi puta obukla splitsku narodnu nošnju. Često radimo emisije, koje su i vizualno atraktivne, pa sve snimimo i stavimo na naše društvene mreže. To naši slušatelji strašno vole, a zato sve pjevačice u studio dolaze ravno iz frizerskog salona. (smijeh)

6) Najneugodnije gostovanje?

Kod nas je uvijek pozitiva pa rijetko imamo neugodne situacije. Više ih izvučemo na zabavu. Recimo, kad je jedan naš glazbenik došao nacvrcan na premijerno predstavljanje albuma. Ono što je on izgovarao sve nas je nasmijalo više nego bilo što drugo. Ali da sam se par puta više preznojio kako će to sve skupa ispasti, bogme jesam.

7) Kako smišljate iznenađenja za vaše goste?

Iznenađenja su uvijek prigodna za gosta ili govore o nečem što je aktualno kod nas ili u svijetu. Među zadnjima je bio bećarac o policijskom privođenju Maje Šuput koju su otpjevali Mejaši. Ili kad je Neda Ukraden pokazala da i ona može twerkati, što je trenutno glavna plesna atrakcija u Americi. Sve smo snimili, a taj je video postao senzacija na čitavom Balkanu. Uz naše, objavili su ga i svi veći mediji u Srbiji i Bosni. Dan kasnije je tu foru imala i Ellen DeGeneres u svom showu, a mi smo pucali od ponosa što smo je izveli dan prije.

8) Hvata li vas ikad trema i kako je se rješavate?

To je to pozitivno uzbuđenje, kojeg imam od prvog dana i kojeg se zapravo ne želim riješiti. Ono mi je pokazatelj da mi je do svega ovog još uvijek jako stalo. Poseban adrenalin osjećam na televiziji prije nekog live prijenosa, kad redatelj kaže 3 minute, pa 2 pa 1, pa odbrojava do kraja i kaže vani smo. Srce mi kuca dvostruko. Svoj posao shvaćam jako ozbiljno i budući da sam tu da zabavim ljude, osjećam i veliku odgovornost. Ali jako volim to što radim, iskreno se zabavljam i uživam u svom poslu. To je moja formula, a čini mi se da to prepoznaje i publika koja me sluša i gleda.

9) Kakvi su vam planovi za budućnost?

Uvijek mislim što bih mogao više i bolje. Volim si postavljati nove izazove u životu. Na radiju stalno uvodimo neke novine, a posebno me veseli novi koncept rubrike 'Petkom s Petkom' u In Magazinu Nove tv. Naime u trećoj sezoni iznenađivat ćemo gledatelje s poznatim osobama, koje oni silno žele upoznati. Već smo snimili nekoliko iznenađenja i vjerujte bit će stvarno super. Želja mi je baviti se ovim poslom koliko god ću u njemu moći napredovati. A nakon što se istroši moj glas i faca za ekran, mislim se posvetiti savjetovanju i otvoriti takav tip agencije.

10) U poslu ste uspješni. Kakvi ste na ljubavnom planu?

Kaže se kad ti je ljubav u najgoroj fazi očekuj promaknuće. Pa sad iščitajte iz toga (smijeh). Ljubav je divna stvar i uvijek se negdje muva oko mene. Nekad se zaustavi, a nekad samo prođe.

>>Mejaši Maji Šuput: 'Susjedima nisi dala mira, pa si brzo otišla s pira'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije