Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proljetna turneja

D. Rundek oduševio energičnim koncertom punim humora

rundek (1)
Foto: Grgur Žučko/Pixsell
1/5
15.04.2013.
u 17:20

Dva sata dinamičnog koncerta koji je započeo polako, čak i tiho (Vitamini, Li la… ), a rezultirao urnebesnim bisom i popularnom pjesmom “Ljubav se ne trži”, prošla su kao u sekundi. Duco je nasmijavao publiku duhovitim doskočicama.

Darko Rundek u društvu fenomenalnog multiinstrumentalista Dušana Vranića i osebujne violinistice Isabel, ove je subote u centru Zagreba održao koncert o kojem će se još dugo pričati. Takav kulturni događaj u najstarijem zagrebačkom kinu nesvakidašnji je doživljaj i za publiku i za same glazbenike, a glazbenom putovanju prisustvovalo je petstotinjak ljudi, koliko prima Kino Europa.

Nastupom u Zagrebu otvorili su  niz proljetnih koncerata, a krajem travnja i početkom svibnja ugostit će ih Osijek, Križevci, Zadar, Dubrovnik… Romantičan spoj postsecesijskih klasicističkih detalja te novih i starijih skladbi iz Rundekove duge i burne karijere, mnoge je ovog puta nagnao na razmišljanje – zašto nema više dvorana sličnog tipa jer mnogi bi se ugodno smjestili u fotelju i gledali kvalitetne glazbene programe u poviješću bogatom ambijentu, poput Kina Europa. Naravno, glazbena kvaliteta (poput one od Trija) trebala bi stilski odgovarati ovakvoj instituciji, a dodatnu vrijednost ovom koncertu svakako je dala i činjenica da je Kino Europa prije nekoliko dana proglašeno zaštićenim kulturnim dobrom te nacionalnim blagom RH.

Dva sata dinamičnog koncerta koji je započeo vrlo polako, čak i tiho (Vitamini, Li la… ), a rezultiralo urnebesnim bisom i popularnom “Ljubav se ne trži”, prošla su kao u sekundi. Večer je trajala prekratko. Duco je svako toliko nasmijavao publiku duhovitim doskočicama, na što je njihova publika već navikla. Isabel je, kao i uvijek, oduševila energičnim muziciranjem jer tolika predaja savršenom instrumentu poput violine, a u neklasičnom repertoaru, samo dodatno podiže ljestvicu ovog trija i njegova dometa. A njemu kao da nema kraja…Izveli su i nekoliko skladbi koje će se naći na novom albumu.

I dok iščekujemo što će se to skrojiti u katkad ekscentričnoj tvornici glazbe koju vode nepogrešivo, Darko, Isabel i Duco uskoro kreću na proljetnu turneju regijom. Čast je ovog puta pripala sljedećim gradovima i lokacijama:

Osijek - Kino Europa - 27. travnja

Križevci - Klub kulture - 28. travnja

Šibenik - HNK - 30. travnja

Cetinje - Kraljevsko pozorište - 2. svibnja

Cetinje - Kraljevsko pozorište - 3. svibnja

Dubrovnik - Lazareti - 4. svibnja

Nikšić - NK pub - 5. svibnja

Podgorica - Montenegro caffe pub - 6. svibnja

Zadar - HNK - 10. svibnja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije