Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crtani junak

Sretan 75. rođendan, Zekoslave Mrkvo

Bugs Bunny (Zekoslav Mrkva)
Foto: Promo
28.07.2015.
u 09:18

Bugs je jedno od najprepoznatljivijih imena pop-kulture. Pojavio se u više crtanih filmova nego bilo koji drugi animirani lik

Sretan 75. rođendan najpoznatijem animiranom zecu! Bugs Bunny, Zekoslav Mrkva ili Duško Dugouško prvi se put na malim ekranima pojavio 27. srpnja 1940. godine.

Bio je siv, grickao mrkvu, poljubio Elmera Fudda i izrekao čuveni 'Eh, what's up, Doc?' u animiranom filmu A Wild Hare koji je režirao Tex Avery i koji je bio nominiran za Oscar.

Bugsu je tada nedostajalo jedino ime, a iako su ga svi tvorci i ljubitelji tako zvali, Bugs Bunny na platnu je "imenovan" tek godinu kasnije u crtiću Elmer's Pet Rabbit koji je režirao Chuck Jones. Zekoslav Mrkva jedno je od najprepoznatljivijih imena pop-kulture. Pojavio se u više filmova nego ikoji drugi animirani lik i ima vlastitu zvijezdu na hollywoodskoj Stazi slavnih. 

>>Zekoslav Mrkva i Ptica Trkačica uskoro u novom ruhu

>>Korisnici Facebooka "maskirali se" u omiljene crtane likove

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije