Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GODINA KOJU VALJA ZABORAVITI

Tragična 2016. za umjetnike: Napustili su nas David Bowie, Prince, Cohen, Alan Rickman...

2016
26.12.2016.
u 00:30

Godina koja je na izmaku ostat će upamćena po smrti nekih od najvećih glazbenika svih vremena

Odlazak George Michaela (53) nastavak je crnog niza smrti brojnih poznatih osoba iz svijeta glazbe iz filma koje su nas napustile u ovoj 2016.

Godina je počela smrću jednog od najvećih pop-rock pjevača u povijesti glazbe, legendarnog Davida Bowieja, koji nas je napustio 11. siječnja, nakon 18-mjesečne borbe s tumorom. Samo tri dana prije smrti Bowie je objavio svoj posljednji album "Blackstar", točno na 69. rođendan.

Foto: Promo

Tri dana poslije, 14. siječnja, preminuo je i britanski glumac Alan Rickman, koji je bolovao od raka gušterače. Pamtimo ga po ulozi Hansa Grubera u filmu "Umri muški" i profesora Snapea u serijalu "Harry Potter".

Foto: REUTERS

Četiri dana nakon Rickmana, 18. siječnja, u 67. godini napustio nas je Glenn Frey, pjevač Eaglesa koji je preminuo od komplikacija zbog reumatoidnog artritisa, kolitisa i upale pluća.

Foto: DPA/PIXSELL

Sir George Martin, poznati i kao Peti Beatle, preminuo je 8. ožujka u dobi od 90 godina.

Foto: Press Association/PIXSELL

Svijet pop glazbe ostao je bez jedne od najvećih ikona Princea 21. travnja. Pronađen je mrtav u dizalu na svom imanju u Minnesoti. Imao je 57 godina.

Foto: Reuters/ PIXSELL

Mladi glumac Anton Yelchin, najpoznatiji po ulozi Chekova u "Zvjezdanim stazama", tragično je preminuo u 27. godini 19. lipnja nakon bizarne automobilske nesreće.

Foto: Reuters/PIXSELL

Poznati glumac Gene Wilder napustio nas je 28. kolovoza u 83. godini.

Foto: REUTERS

Crni niz u studenom je nastavio šarmer Leonard Cohen.

Foto: Press Association/PIXSELL

>>Nevjerojatna životna priča Leonarda Cohena

Komentara 2

IH
iron.hide.54966
17:00 26.12.2016.

Život ide dalje....a da ne spominjem to da su neki za njih čuli tek kad su umrli.

JM
ja-ma
03:24 26.12.2016.

A Pete Burns?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije