Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VJENČANJE U MONAKU

Crkvenim obredom završilo slavlje "teško" 70 milijuna eura

Princ Albert II. (1)
Foto: Pixsell
1/15
02.07.2011.
u 10:41

Princ Albert II. poslao je poljubac i namignuo svojoj prestrašenoj Charlene stavljajući joj prsten na ruku

Glamurom, predivnim vremenom i izmjenom zavjeta u dvorištu kneževske palače u Monaku završilo je dvodnevno vjenčanje princa Alberta II. i dvadeset godina mlađe bivše plivačice iz Južnoafričke Republike Charlene Wittstock. Mladenku, koja je blistala u svilenoj vjenčanici s 20-metarskim šlepom i čak 40 tisuća Swarovski kristala koju je za nju kreirao Giorgio Armani, do oltara je doveo otac Michael Wittstock uz zvuke glazbe koju je skladao Paul McCartney, a dočekao je princ Albert odjeven u ljetnu uniformu karabinjera. Vjenčao ih je Bernard Barsi, monageški nadbiskup, a tijekom izmjene zavjeta, koje je ovoga puta prvi izgovorio Albert II,, princ se dobro zabavljao, smješkajući se i namigujući svojoj odabranici, dok je ona tijekom cijelog obreda bila vrlo uzbuđena.

U izmjeni prstenja načinjenog od 18 karatnog bijelog zlata, čiji dizajn potpisuje slavna kuća Cartier pomogli su im kumovi Chris Le Vine i kuma Donatella Knecht de Massy, a stavljajući joj prsten princ je svojoj supruzi poslao poljubac, nakon čega se ona prvi put nasmiješila. Nakon što su vjenčani i pred Bogom, mladenci su se kratko poljubili. Za poseban ugođaj pobrinuo se se Andrea Bocelli koji je, na izričitu želju mladenke,nakon sklapanja braka pjevao "Ave Mariju". Ugledni gosti u dvorište palače na vjenčanje, gdje su za njih 800 bila posebno rezervirana mjesta, stizali su autima direktno iz hotela de Paris.Zanimljivo je i da su članovi prinčevske obitelji u palaču stigli iz hotela, a princeza Caroline, Albertova sestra, pojavila se sa djecom, ali bez supruga Ernesta od Hanovera, a tijekom vjenčanja družila se sa sestrom Stephanie.

Crveni tepih kojim su prodefilirali mladenci, politički čelnici predvođeni francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem, koji je na iznenađenje svih stigao na vjenčanje bez supruge Carle Bruni iako je ona večer prije viđena u Monacu, kraljevske glave od španjolskog kralja Juna Carlosa do princa Srbije Aleksandra Karađorđevića, ali i zvijezde poput Rogera Moorea, Franziske van Alsmick, Karla Lagerfelda, Naomi Campbell, Karoline Kurkove ...dug je sto metara, a načinjen je u Njemačkoj, a nakon vjenčanja bit će razrezan na manje komade koji će se potom prodavati.

Prikupljeni novac ići će u humanitarne svrhe, a nagađa se da bi se na njemu moglo "zaraditi" oko pet milijuna eura. Čast da bude među 800 uzvanika pripala je i Hrvatima, Mirku Galiću i redatelju Antunu Vrdoljaku sa suprugama. A u mnoštvu turista bili su i Antonija Knezović i Mario Matijaš iz Splita. Nakon samog čina vjenčanja mladenci su se uputili, specijalnim hibridnim Lexusom do crkve Saint Dévote, putem pozdravljajući okupljenu svjetinu, gdje je Charlene, prema tradiciji, na oltar položila svoj vjenčani buket načinjen od frezija, orhideja i ljiljana, koji je za nju dizajnirao Armani. Veliko finale dvaju svadbenih dana bila je pak gala večera u Operi Garnier, za koju je mladenka odabrala također Armanijevu svilenu večernju haljinu prljavo bijele boje, a na kojoj su povlašteni gosti mogli uživati u menijima koje je pripremio slavni kuhar ovjenčan Michelinovim zvijezdama Alain Ducasse. Zanimljivo je da je zbog Charlene, koja je zakleta vegetarijanka, većina jela bila bez mesa.

Mladenki u čast točilo se i posebno bijelo vino iz JAR-a. Nakon što "odrade" sve obveze koje imaju kao suvereni države Monako, mladenci će se uputiti na medeni mjesec u Južnoafričku Republiku, domovinu novopečene princeze, gdje će uživati u luksuznom i mondenom Oyster Boxu u hotelu Umhlanga. Inače, procjenjuje se da je Monako na organizaciju dvodnevnog spektakla potrošio oko 70 milijuna eura, a cijeli događaj osiguravalo je više od 500 policajaca i vojni helikopteri.

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar gmail
gmail
20:19 02.07.2011.

Sreća, nije papa bio tamo. Ispalo bi da je radi njega. A što Karambita, ljudi imaju pa troše. Sirotinja gladuje. Ima jedan koji sve to zna i koji će pitati: A zašto?

UT
utatica
21:48 02.07.2011.

jedan od vodećih svjetskih narkodilera morao se oženiti jer bi u protivnom da je ustrajao na pederastiji i ostao bez potomstva kneževina potpala pod Francusku. To je Mesićev diler, sjećate se pirje tri godine kad je taj došao u RH,, tobože malo nas obići i dati neku donaciju u Istri, a u stvari se sastalo s Mesićem radi dogovora o onome što se telefonski ne dogovara. Par dana nakon nejgovog odlaska počelo se s spaljivanjem zaplijenjene droge ni više ni manje nego u Našičkoj cementari, pa sad recite da je to slučajno!

KA
karambita
17:25 02.07.2011.

Al se rasipaju lovom....i nek mi samo vise nitko ne trubi o Bogu, vjeri, vragu i sotoni....sve je pljacka i prevara....pa taj kic od svadbe kosta 50 milijuna eura.....ma ebote, otkud im toliko love za taj cirkus....za obicne ljude zaista iritirajuca tema

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije