Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
agent 007

Craig, Daniel Craig jedva je dočekao kraj snimanja da se opije

31.10.2015.
u 17:00

Film je brzo nakon početka snimanja zaradio titulu ukletog, no nakon osam mjeseci snimanja, ipak je doživio premijeru. U kina stiže 5. studenog Režiju potpisuje Sam Mendes, a Bondove su djevojke Monica Bellucci i Lea Seydoux

Od početka snimanja filma "Spectre", novog nastavka o Jamesu Bondu, filmskoj ekipi sve je krenulo po zlu.

Najprije su krajem prošle godine hakeri provalili u Sonyjev server i pronašli radne nacrte scenarija, zatim su ukradeni automobili koji su se trebali koristiti u filmu i kada je konačno počelo snimanje filma, Daniel Craig na setu je ozlijedio koljeno dok je snimao scene tučnjave.

Craig pije kao smuk

Film je tako zaradio titulu ukletog, a producenti su strahovali kako do kraja listopada, kada je predviđena svjetska premijera, neće završiti film. Ipak, unatoč svim peripetijama, film je svoju svjetsku premijeru imao u utorak u Londonu.

– Odmah nakon završetka snimanja počeo sam piti i nisam stao danima – izjavio je u intervjuu za Total Film Daniel Craig. Nakon osam mjeseci snimanja, u kojima je morao paziti na prehranu i redovito vježbati kako bi održao fit-formu, jedva je dočekao kraj snimanja kako bi se opustio prije no što kritičari daju svoj strogi sud o filmu. Uspjeh "Skyfalla" podignuo je ljestvicu u nebesa i pritisak da se visoka očekivanja ispune i u "Spectreu" osjećao je svaki član filmske ekipe.

– Sigurno nećemo svima udovoljiti niti će svi pohvaliti film, ali odgovorno mogu reći da smo se trudili napraviti odličan film i mislim da smo u tome uspjeli – rekao je redatelj Sam Mendes koji je zaslužan za uspjeh "Skyfalla".

Mendes je u svojim verzijama Bonda oživio veliki dio njegove prošlosti koji su u prijašnjim nastavcima bili zaboravljeni te time ostvario dobitnu kombinaciju za uspjeh.

Tako je u dogovoru sa scenaristom Johnom Loganom i došao na ideju da u novoj filmskoj verziji oživi priču o terorističkoj organizaciji koju je stvorio autor Jamesa Bonda Ian Fleming i koju je prvi put spomenuo u noveli "Thunderball".

– Dugo smo se borili iz kojeg kuta prikazati Bonda ovaj put a da se pritom ne ponavljamo, ali i da ostanemo vjerni Flemingu i jednostavno se nametnuo Spectre koji smo odmah odabrali za naziv filma – ispričao je Mendes.

Veliki iskorak napravio je Mendes i pri odabiru Bondove djevojke izabravši Monicu Bellucci koja se svojim oblinama ne uklapa sasvim u prototip djevojke koje smo navikli viđati u naručju tajnog agenta 007. Monica je i prije dobivala ponude za ulogu Bondove djevojke, ali glatko ih je odbijala sve dosad.

– Bila sam iznenađena što su za Bondovu djevojku odabrali 50-godišnjakinju, to je zbilja revolucionarno – izjavila je Bellucci za Total Film. Prije Monice najstarija glumica u ulozi Bondove djevojke bila je Honor Blackman koja je ulogu u "Goldfingeru" dobila kao 38-godišnjakinja.

U intervjuima Craig za Monicu ima samo riječi hvala, a pitanja o njegovu sudjelovanju u 25. nastavku Bonda izbjegava. Postoje glasna šuškanja o tome da je Craig već potpisao ugovor u kojem prihvaća ulogu tajnog agenta, dok on tvrdi kako su takve informacije neistinite. U četiri snimljena nastavka Daniel Craig nije se uspio nametnuti ni kao najveći zavodnik ni kao najopasniji Bond.

Bondovsko pripetavanje

Iako je u samo dva navrata glumio tajnog agenta 007, George Lazenby kao Bond zaveo je najviše djevojaka jer je u samo jednom filmu spavao s tri djevojke. Pierce Brosnan bio je najopasniji Bond i u svakom od četiri nastavka u kojima je glumio u prosjeku je ubio 22 negativca. Craig je dosad snimio tri nastavka i po filmu se obračunao s 12 negativaca i zaveo tek jednu jedinu ženu. Ako želi popraviti ovu statistiku, Craig će morati prihvatiti i ponudu za 25. nastavak o legendarnom tajnom agentu.

Iako je dosad već glumila uz bok Toma Cruisea i Owena Wilsona te se u Cannesu okitila Zlatnom palmom za ulogu u filmu o homoseksualnoj ljubavi, francuskoj glumici zaklecala su koljena kad se na setu susrela s Danielom Craigom. Zaboravila je svoj tekst, nasmiješila se, ispričala pa nastavila. – Uz njega sam se u početku osjećala kao mala curica. Jako sam se bojala ove uloge. Za mene je Bondova djevojka zavodljiva, ona je prava žena, sigurna u sebe, a to je uloga kakvu dosad nisam igrala. No, uspjela sam. Kad sam prvi put gledala snimke filma, kroz glavu mi je prostrujala misao: Pa ja sam doista prava žena. Uspjela sam – kazala je u razgovoru za strane medije.

Naomie Harris gledamo u ulozi Eve Moneypenny koja se u ovom, 24. nastavku vraća svojim dužnostima u uredu i anđeo je čuvar Bondu.

– U "Spectreu" ćete vidjeti koliko Moneypenny iskreno voli Bonda. Na neki način to je neka vrsta sebične ljubavi u kojoj ona želi učiniti sve da James bude sretan – otkrila je Naomie gledateljima u kakvom odnosu su ona i tajni agent 007 u ovom filmskom nastavku.

kinogroznica Svjetska premijera filma održana je u Londonu ovaj tjedan, a film u naša kina stiže 5. studenog

Zvuči neobično, ali glazbena tema Sama Smitha "Writing's on the Wall" iz filma "Spectre" prva je Bondova pjesma koja je dospjela na 1. mjesto britanske glazbene top-liste i tako ušla u Guinnessovu knjigu rekorda. Adele je sa "Skyfall" bila tek 2.

Otkako se 1962. godine pojavila prva ekranizacija Flemingovih špijunskih romana, Bondova je franšiza najdugovječnija filmska serija u povijesti. Pred nama je 24. nastavak

Toliko milijuna dolara uloženo je u ovaj filmski nastavak o Jamesu Bondu i postao je dosad najskuplji snimljen film o Bondu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije