Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA TVRĐAVI SVETOG MIHOVILA

Collage i Lighthouse suradnja na Kruder & Dorfmeister 25 Years Anniversary u Šibeniku

Foto: Promo
28.07.2018.
u 15:19

Nastup u Šibeniku je ograničen za tisuću najvjernijih ljubitelja ovog genijalnog austrijskog glazbenog dvojca koji će tom prilikom izvesti neke od svojih najvećih hitova poput „High Noon”, “Black Baby”, “In Deep Shit”,“Trans Fatty Acid” i mnoge druge.

Jedno od najvećih imena elektronske plesne glazbe, ikone devedesetih godina prošlog stoljeća – Kruder & Dorfmeister po prvi put stižu u Hrvatsku gdje će proslaviti 25 godina karijere. Na jednu od najljepših pozornica Jadrana dolaze uz pratnju tima vizualnih umjetnika s kojima će svoju publiku povesti na četverosatnu audio-vizualnu vožnju.

Njihov dolazak rezultat je suradnje relativno mladog projekta Collage i svjetski poznatog festivala Lighthouse iz Austrije, a nastala je iz želje da se publici pruži jedinstveni doživljaj. Lighthouse Festival, koji već godinama otvara festivalsku sezonu u Hrvatskoj, poznat je kao festival koji, osim na glazbi, ima fokus i na na potpunom doživljaju cjelovitog vikenda, a Collage je, nakon prošlogodišnjeg ljetnog spektakla, nastupa elektro senzacije GusGus, ponovno pronašao način da iznenadi svoju publiku.

Za vrhunsko ozvučenje ove glazbene poslastice bit će zadužen Braco Radović, Jedan od najboljih majstora zvuka u regiji ,poznat po suradnji sa Simple Mindsima, Bruceom Springsteenom, Joe Cockerom, Sterotipom i Innervision “Lost in The Moment”.

Za dugo iščekivani premijerni nastup u Hrvatskoj jednih od najvećih ikona elektroničke glazbe devedesetih, Collage se tako uz savršenu vizualnu kulisu pobrinuo i za idealnu zvučnu podršku. Karijera i ljubav Brace Radovića prema zvuku traje već pet desetljeća, a kroz to vrijeme radio je s najvećim zvijezdama bivše zemlje kao što su Bijelo Dugme, Bajaga, Zdravko Čolić, Atomsko sklonište. Ozvučio je koncert Brucea Springsteena u Budimpešti, Joea Cockera u Zagrebu i Motorheada u Puli, a tonac Simple Mindsa nakon koncerta je Bracin razglas prozvao najboljim u Europi. Kao pravi zaljubljenik u analogni zvuk, Braco je većinu svog razglasa sastavio vlastitim rukama, a i dalje koristi većinom analogne komponente.

Nastup u Šibeniku je ograničen za tisuću najvjernijih ljubitelja ovog genijalnog austrijskog glazbenog dvojca koji će tom prilikom izvesti neke od svojih najvećih hitova poput „High Noon”, “Black Baby”, “In Deep Shit”,“Trans Fatty Acid” i mnoge druge.

Topao, dubok i eklektičan - s primjesama jazza, funka, soula, reggaea i hip-hopa, K&D zvuk promijenio je percepciju elektronske glazbe, a 4. kolovoza na Tvrđavi sv. Mihovila će to zasigurno i potvrditi.

Kako bi i nakon nastupa K&D plesna atmosfera ostala zagarantirana, aftershow na Tvrđavi će se nastaviti uz DJ Hell-a, pionira njemačke scene elektroničke glazbe koji i nakon 40 godina neumorno nastupa i objavljuje hvaljene albume. Svoju “glazbu iz budućnosti” sa zadnjeg albuma “Zukunftsmusik”, s kojim je upravo na svjetskoj turneji, donosi u Šibenik na aftershow nastupa Kruder & Dorfmeistera.

Više od 80 posto kapaciteta tvrđave je već rasprodano, a trenutno su u prodaji ulaznice po cijeni od 280 kn. Ulaznice se mogu kupiti preko Entrio sustava i ovog linka te na svim Entrio prodajnim mjestima, kao i na prodajnim mjestima Tvrđave sv. Mihovila u Šibeniku: Infopult Tvrđave sv. Mihovila (Zagrađe 21), Barone shop na Tvrđavi Barone (Put Vuka Mandušića 28), City Point šibenskih tvrđava (Don Krste Stošića 1).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije