Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
D'Knock & Jay

Član prve postave ET-a surađivao je s Ninom Badrić i Dinom Dvornikom, a sada sa suprugom ima novi singl

Foto: Promo
1/8
26.10.2023.
u 12:22

Darka Juranovića D'Knocka svi pamte kao člana prve postave grupe ET, a danas ga znaju kao poznatog glazbenog producenta koji je surađivao s renomiranim imenima hrvatske i inozemne glazbene scene kao što su Nina Badrić, Tony Cetinski, Dino Dvornik, Divas, Kaliopi i drugi te s legendarnim svjetskim grupama Simple Minds i Simply Red

Glazbeno-ljubavni par D'Knock & Jay izbacio je novi singl „Stvorena za ljubav“ koji osvaja na prvu. Darka Juranovića D'Knocka svi pamte kao člana prve postave grupe ET, a danas ga znaju kao poznatog glazbenog producenta koji je surađivao s renomiranim imenima hrvatske i inozemne glazbene scene kao što su Nina Badrić, Tony Cetinski, Dino Dvornik, Divas, Kaliopi i drugi te s legendarnim svjetskim grupama Simple Minds i Simply Red.

Njegova supruga, Jelena Juranović Jay na glazbenoj je sceni prisutna dugi niz godina kao bivši prateći vokal brojnih hrvatskih i regionalnih glazbenih zvijezda. Četiri puta popela se i na eurovizijsku pozornicu kao prateći vokal predstavnicima Hrvatske, Slovenije i BiH. Uz to, jedan je od najpoznatijih glasova iz brojnih reklama i crtića, što je šira publika tek nedavno otkrila putem viralnog mega popularnog videa „Uobičajeni razgovor između 2 voice actora“, snimljenog s Davidom Vurdeljom - Baby Dooksom, koji je postigao milijunske preglede na društvenim mrežama.

„Od našeg prošlogodišnjeg singla „Samo ti“ snimili smo još 3 pjesme, a onda je Darka jednu noć puknula inspiracija za novi info instrumental koji odskače od svih dosadašnjih pjesama. Taj klupski beat odmah me ponio čvrstom bas linijom pa sam odmah počela smišljati melodiju... Doslovno smo spojili noć i dan i uz čagu finalizirali stvar“ – izjavila je Jelena.

„Jelena i ja baš guštamo u kreativnom procesu i glazba nam je ispušni ventil. Nismo opterećeni s rokovima jer nam glazba nije „core business“, budući da radimo branding i marketing za dosta kompanija. U privilegiji te slobode i jest najveća čar“ – nadovezuje se Darko te nastavlja: „Radeći na instrumentalu našeg novog singla, želio sam zadržati naš glazbeni stil, ali produkcijski uključiti aktualni pop zvuk s dominantnom bas linijom. Nakon složene info verzije, brainstormao sam sa svojom ekipom, a jedan od glazbeno potkovanih frendova predložio mi je uključivanje gudača kako bi dobili prepoznatljivu temu koja nosi pjesmu.“

VEZANI ČLANCI

Glazbu i tekst na novom singlu potpisuju D'Knock & Jay, a za produkciju, aranžman, mix i mastering je zaslužan D'Knock. Melodiju i aranžman za gudače osmislili su Goran Kovačić, Darko i Jelena, a live gudače je odsvirao Matej Mihaljević. U brandingu cijelog D'Knock & Jay projekta od početka je s njima Ninna Lara Vidaković.

Za režiju i montažu video spota zaduženi su Darko i Jelena, a snimali su ga u Zagrebu i Budimpešti. U spotu se pojavljuju i grafičke animacije napravljene uz pomoć AI tehnologije, za koje je zadužen Kruno Serdar, Darkov dugogodišnji prijatelj i suradnik iz svijeta marketinga. U izradi spota sudjelovao je i DJ Fresh Jay, koji je radio dio video dizajna i AI rotoscoping Jeleninih pjevačkih kadrova.

„Veseli nas taj spoj dva predivna grada uz kombinaciju kadrova s plesačima i grafičkih animacija koji u spot unose inovaciju i daju mu dinamiku“ – kažu Darko i Jelena. Pjesma je dostupna na svim digitalnim servisima, u izdanju njihove produkcijske kuće i labela D'Knock Production te uz distribuciju i publishing kompanije IDM Music.

VIDEO Objavljene nove poruke Ivaniševića bivšoj supruzi:  'Najbolje šta sam napravia je šta san te privaria'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije