Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak profesora Snapea

Cijenjeni britanski glumac, Alan Rickman preminuo u 69. godini života

Alan Rickman
Foto: Donna Ward/Press Association/PIXSELL
1/5
14.01.2016.
u 15:30

Miljenik publike i zvijezda filmova Harry Potter i Umri muški te jedan od posebnih glumačkih glasova, preminuo je danas u glavnom gradu Engleske

Uspješan svjetski glumac, Alan Rickman, preminuo je danas u Londonu u 69. godini života. Obitelj je potvrdila ovu vijest i rekla kako je godinama bolovao od karcinoma.

Jedan od cijenjenih i voljenih britanskih glumaca stvarao je zadnjih 30 godina. Utjelovio je dobre i loše likove, a ostat će zapamćen po brojnim kazališnim, filmskim i TV ulogama. Uključujući uloge profesora Snapea u sada već kultnim nastavcima Harryja Pottera, kao Hans Gruber u Umri muški te šerif Nottinghama u Robin Hoodu: Princ lopova iz 1991. godine.

 

Specifičan dubok glas i usredotočenu glumu prenosio je u svakom filmu. Karijeru je započeo kao zlikovac Hans Gruber u filmu Umri muški, a za ulogu u HBO filmu Rasputin 1997. godine osvojio je Zlatni globus, a primio i brojne nagrade publike za druga ostvarenja.

Rickman je imao i klasičnu stranu, glumeći na velikim ekranima i u kazalištima. Za kazališnu predstavu iz 1978. 'Les Liaisons Dangereuses', dobio je nagradu Tony – za kazališnu izvrsnost.

 

I'm very sad to hear about Alan today. I feel so lucky to have worked and spent time with such a special man and actor. I'll really miss our conversations. RIP Alan. We love you

Posted by Emma Watson on 14. siječnja 2016

 

Posljednje desetljeće mlađa generacija upoznala ga je kroz serijale Harryja Pottera. Ove godine očekujemo još dva njegova neprikazana filma, triler '"Eye in the Sky" i animirani film "Alice Through the Looking Glass" u kojem je posudio glas za lik Blue, a prikazivanje je rezervirano za 27. svibanj.

Jednom prigodom izjavio je: "Kad ću imati 80 godina i sjediti na stolcu okružen unucima, čitat ću im Harryja Pottera. Obitelj će me pitati 'zar nakon toliko vremena?', a ja ću odgovoriti - 'uvijek'."

>> Zvijezda Harryja Pottera od sada na stazi slavnih!

Komentara 6

Avatar Hunter86
Hunter86
14:07 14.01.2016.

Pocivao u miru !

CR
crodux
14:16 14.01.2016.

club 69

GO
gogyvu
14:28 14.01.2016.

Ramsey zabio i danas ode jedan..... Bolje bi bilo tog Ramseya uklonit pa nek ljudi žive.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije