Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVA TENORA

Cico Kranjčar i Duško Lokin zapjevat će serenadu u duetu

duško lokin
21.05.2010.
u 20:20

Dva se prijatelja, koji će zapjevati “Serenadu”, poznaju još iz vremena kad su bili na vrhuncu karijere.

Cico Kranjčar i Duško Lokin na ovogodišnjem će Splitskom festivalu zapjevati “Serenadu”, pjesmu Đorđa Novkovića koju je na istoj pozornici davne 1973. godine pjevao Mate Mišo Kovač. Riječ je o jednoj od četiri festivalske večeri na kojoj će pjevačke zvijezde u duetu s poznatim osobama pjevati u svrhu zaustavljanja nasilja u obitelji, školi te na stadionima.

Raspjevana obitelj

– Upravo zbog te humanitarne, odnosno, edukativne note rado sam se odazvao pozivu Duška Lokina i s velikim ću zadovoljstvom zapjevati na festivalu – rekao nam je Cico Kranjčar.

Na upit je li u pjevačkim vodama doma jednako kao i u nogometnim, smije se i kaže kako glazba u njegovoj obitelji nije strani pojam. Njegov brat Damir priznati je basist u Nizozemskoj, a Cico posebno voli tamburicu i pjevanje u krugu prijatelja.

– S Duškom se znam još iz mojih igračkih dana, iz vremena kad smo obojica bili na vrhuncu karijere. Doista smo se zbližili. Često smo zajedno bili u društvu, zabavljali se i pjevali – kaže.

Splitski festival, dodaje, u njegovom srcu ima posebno mjesto jer to je festival s dugom tradicijom.

– Kao mlad jedva sam čekao da sjednem na Prokurative i gledam ga iz publike. Ako nisam mogao doći u Split, gledao sam ga na televiziji. To su onda bili spektakli i samo ime Splitskog festivala u meni budi nostalgiju – govori Cico.

Mora biti savršeno

Za nastup će se, kaže, dobro pripremiti, pa je siguran da tremi neće biti mjesta. Već početkom lipnja vraća se u Hrvatsku i odmah se baca na pjevačke probe. S Duškom Lokinom tada ulazi u studio i, smije se, ne izlazi dok pjesmu ne svladaju – savršeno. Baš kao nekad Mišo Kovač.

Ključne riječi

Komentara 1

BL
Blender
02:49 30.05.2010.

Dusko sto ne maknes tu hebenu periku, pa citav svijet zna da si celav bas kao i ja, hahhahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije