Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teška bolest

Čedo Martinić: Liječnici su rekli da mi nema pomoći

čedo martinić
03.11.2011.
u 08:00

– Vjernik sam od djetinjstva i tako sam odgojen. Bolest mi je još učvrstila vjeru. U posljednje vrijeme češće odlazim u Međugorje – rekao je Martinić. Dodaje da bi ozdravljenje bilo čudo, ali nije izgubio nadu.

– Iako sam teško bolestan, ni dana nisam bio na bolovanju. Liječnici su mi otvoreno rekli da mi medicina više ne može pomoći. Snagu sam pronašao u vjeri u Boga – kaže Ante Čedo Martinić. Splitskom glumcu potkraj prošle godine otkrili su adenokarcinom koji je metastazirao. To je tumor koji potječe od žljezdanih stanica sluznice želuca i najčešći je među zloćudnim tumorima. Riječ je o teško izlječivom tumoru koji se uglavnom otkrije tek u uznapredovalom stadiju. Šanse za potpuno izlječenje su male. Martinić je prve tegobe osjetio lani u travnju, a liječnici su mu samo dali terapiju protiv bakterije koja izaziva čir na želucu.

– Nakon toga dva sam puta bio na pregledu i ništa mi nisu pronašli. Mjesec i pol kasnije, potkraj prošle godine, rekli su mi da imam rak koji je teško izlječiv – kaže glumac. Uvjeren je da je žrtva liječničke pogreške koju prihvaća kao dio života. Nakon kemoterapija, koje mu nisu pomogle, pokušao je i s alternativnom medicinom. I od toga je odustao jer nije bilo koristi, loše se osjećao te je shvatio da uzalud troši novac.

– Vjernik sam od djetinjstva i tako sam odgojen. Bolest mi je još učvrstila vjeru. U posljednje vrijeme češće odlazim u Međugorje – rekao je Martinić. Dodaje kako bi ozdravljenje bilo čudo, ali nije izgubio nadu.

Unatoč teškoj bolesti, svaki dan na motociklu dolazi u splitski HNK, gdje je direktor drame. Igra u komediji “Škola za žene” i veseli se predstavi “Tko se boji Virginije Woolf?”. Ljetos je snimao seriju “Loza” u kojoj glumi bankara Bilića, a u “Ruži vjetrova” igra državnog odvjetnika Anića.

– Ne želim prestati raditi jer gluma je moj život. Možda se malo više umaram, ali i dalje snimam s jednakim veseljem i žarom – kaže Čedo. Dodaje da se nije odrekao omiljenog cappuccina i cigarete. Martinić je u braku sa 12 godina mlađom Zrinkom, medicinskom sestrom. Imaju troje djece, sina Tina Antu (15) te kćeri Lukreciju (11) i Nikolinu (4).

Ključne riječi

Komentara 13

BG
bijesna glista
08:42 03.11.2011.

Hm Tužno. Teško je nešto reči, ali u potpunosti podržavam gospodina u njegovoj namjeri da ne mijenja način života zbog bolesti, nego da samo polako usporava ritam, Svaki dan je nova priča i nova radost i dok ona traje duhh živi, iako ga tijelo ne prati. Neki u jednom danu mogu proživjeti više sreće i nade nego neki u puno dužem vremenu. Ne dajte se!

SA
santovena
11:47 03.11.2011.

Moj omiljeni glumac. Iskreno mi je žaošto se razbolio, ali imam pouzdanja u Boga, kao i on. Trebamo se svi zajedno moliti Bogu za njegovo ozdravljenje. Čedo nemoj gubiti nadu, Bog je milostiv.

FU
funta82
08:42 03.11.2011.

od travnja prošle godine (2010) pa do kraja 2010. ima više od 6 mjeseci. To je jasan primjer kako je liječnika baš briga za pacijente. naravno da je riječ o liječničkoj pogrešci, prije bi to nazvao nemarom. Njih baš briga za sve. Nažalost i za nekog poznatog kao ovaj glumac. Izgleda da morate biti Todorić ili političar kako bi vam se posvetila briga, ili dijete od doktora. To je naša Hrvatska. Žalosno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije