Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potreseni kolege

"Čedo je bio drag, jednostavan, kao i svi veliki ljudi"

čedo (1)
Foto: Pixsell
1/6
27.12.2011.
u 20:13

- Čast mu je što sam uopće upoznala tako divnog čovjeka i velikog glumca. Bio je jak, dobar, ne mogu riječima opisati kakav je dojam ostavio na mene - rekla je Anamaria Asanović.

Kolege su potresene viješću da je Ante Čedo Martinić preminuo u Splitu. Iako su to očekivali, ništa ih nije moglo pripremiti na trenutak u kojem su ostali bez prijatelja.

- On je bio sjajan čovjek, otac, suprug, glumac, partner, prijatelj... Obitelj mu je bila na prvom mjestu - kroz suze rekla je glumica Jasna Malec Utrobičić koja je s pokojnim Antom Čedom Martinićem surađivala u splitskom HNK, ali i u RTL-ovoj sapunici “Ruža vjetrova” gdje je on igrao jednu od svojih posljednjih uloga, državnog inspektora Anića. Kako nam kaže Stojan Matavulj, koji u sapunici igra Stipu Odaka, Martiniću su na setu svi pomagali da mu snimanje prođe što ležernije.

- On je radio dok god je mogao. Mada smo znali da će se ovo dogoditi, svi smo potreseni. Što god da sad kažem ne bi bilo dovoljno, ne mogu u pet rečenica opisati emociju koju smo gajili prema njemu. Poznajemo se još od Akademije i o Martiniću mogu reći samo sve najbolje - rekao je Stojan Matavulj. Glumica Bruna Bebić samo je kratko rekla kako je potpuno šokirana i potresena.

- Znamo se od 15. godine, toliko smo predstava odigrali zajedno, družili se... Teško mi je u nekoliko rečenica opisati našu povezanost. On je bio jači od svih nas, on se tako dobro nosio s bolešću, njegova snaga je bila nevjerojatna... Svi smo mislili da se ovo nikad neće dogoditi, iako je bilo neizbježno. Tužni smo - rekla nam je Arijana Čulina, glumica i kolegica iz HNK Split.

Vijest o smrti velikog splitskog glumca odjeknula je i u glazbenim krugovima. Martinić je naime, oduvijek obožavao pjevati, a na jubilarnom 50. Splitskom festivalu 2010. godine nastupio je s klapom Sv. Florijan iz Žrnovnice i to s pjesmom “Kako ću joj reć da varin”. Osvojili su prvu nagradu.

- Sjećam se, još tada nam je govorio da će teško dočekati iduće ljeto... On je bio otvorenog srca. Pristao je surađivati s nama, a mi smo tada bili potpuno anonimni. Znali smo da je teško bolestan, ali on je tako uživao u životu, sve je radio sa srcem. Rekao nam je kako se šest mjeseci spremao za Hamleta, ali da nikad nije dobio toliko čestitki kao kad smo pobjedili na festivalu. Tu večer otišao je s nama u naše selo, u Žrnovnicu, slavili smo pod zvukovima vatrogasnih sirena -rekao nam je Nino Treskavica, predsjednik klape Sv. Florijan.

Te godine festival je organizirao Neno Ninčević kojega je vijest toliko potresla da nije mogao govoriti. Zamolio je 10 minuta da se sabere.

- Čedo je bio drag, jednostavan, kao i svi veliki ljudi. Otišao je užasno prerano. Ovo je težak gubitak za njegovu obitelj, kazalište, za Split. On je svojim radom i načinom života sebi osigurao mjesto među onima koji odu, ali zauvijek ostaju tu - kazao je Neno Ninčević.

Jedna od posljednjih uloga Čede Martinića bila je i ona na Danima Dioklecijana u kolovozu ove godine. Cara Dioklecijana bio je utjelovio četvrtu godinu zaredom. Caricu Prisku glumila je Anamaria Asanović.

- Čast mu je što sam uopće upoznala tako divnog čovjeka i velikog glumca. Bio je jak, dobar, ne mogu riječima opisati kakav je dojam ostavio na mene - rekla je Anamaria.

Komentara 1

MA
mare0801
07:30 28.12.2011.

ja moram komentirati ovaj članak o velikom glumcu Čedu Martiniću,ali u vidu protesta protiv novinara koji za glavnog aktera cijele priče o njemu, stavlja nogometaševu kćer i očajnu kreatoricu Anamariju,od svih ljudi koji su bili vezani za Martinića,našao je nju da otvori i zatvori članak,kao da karijeru velikog glumca,obilježava prigodna ljetna fešta,gdje je \"glumio\"Dioklecijana\",u pratnji nogometaševe kćeri,navedene Asanovićke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije