Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CSI: RECESIJA

CBS traži od svojih TV-zvijezda da odustanu od povišica

09.02.2009.
u 16:04

Čak ni najgledanije serije nisu sigurne od ekonomske krize. CBS-Paramount već razmišlja o tome kako u sljedećih nekoliko godina što više stegnuti remen da bi se preživjelo, pa mogućnosti za uštedu traže i u svojim "zlatnim kokama" – nagledanijim serijama poput sva tri CSI-ja, "NCIS-a" i "Brojeva". ("Bez traga" i "Šaptačica duhovima" zasad su još sigurni jer su vanjske produkcije koje CBS samo otkupljuje za prikazivanje.)

Premda su za iduću sezonu naručili pilot-epizode čak pet novih serija – tri drame i dvije komedije – svojim najvećim zvjezdama Laurenceu Fishburnu ("CSI: Ekipa za očevid"), Davidu Carusu ("CSI: Miami") i Garyju Siniseu ("CSI: NY") rekli su da je bolje da na povišicu ne računaju.

Naime, glavne zvijezde serija imaju višegodišnje ugovore u kojima je uobičajena klauzula i povećavanje honorara svake sljedeće godine. Neki od tih glumaca možda neće baš rado prihvatiti takvo "zamrzavanje plaća", ali su ih producenti spremni zaskočiti alternativom: ako oni inzistiraju na tome da budu sve skuplji, za njihove kolege bit će manje novca te će netko od ostalih likova morati van iz serije. Najugroženiji su glumci iz "drugog razreda", koji nisu glavne zvijezde koje nose seriju, a ipak su dovoljno skupi da bi njihovo otpuštanje predstavljalo bitnu uštedu. Manje su ugroženi sitni likovi koje glume honorarci, poput raznih laboranata i medicinskog osoblja koje se pojavljuje po nekoliko minuta u svakoj drugoj ili trećoj epizodi.

Ako netko od glavnih glumaca odbije smanjenje povišice, to bi moglo dovesti do vrlo zategnutih odnosa iza kamere; nadajmo se samo da prave forenzičarske ekipe neće morati dolaziti na snimanje jer je netko nekoga otrovao, zaklao, upucao ili pregazio nakon što je ostao bez posla...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije