Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLAO DEMANTIJ

Bubnjar 'tenkist' opet mijenja priču: Sad su mu krivi novinari i hakeri!?

Amar Češljar
Foto: Facebook
1/3
15.10.2018.
u 17:31

Češljar je portalu expresstabloid poslao demantij u kojem tvrdi kako nije pisao sporni komentar, te da se čak nije ni pokušao opravdati hrvatskim medijima. Po njemu su i demantiji poslani s njegovog maila također djelo hakera


Priča o Amaru Češljaru, sad već bivšem bubnjaru Dine Merlina i Letu štuka dobila je i svoj pomalo tragikomični nastavak. Češljar sada tvrdi kako su mu hakirali Facebook račun, ali i e-mail, te da on hrvatskim novinarima nije slao demantije u kojima se pokušao opravdati. Podsjetimo, nakon što je na portalu klix.ba napisao kako bi na prosjednike u Mostaru slao tenk, Češljar je poslao e-mailove u kojima se pokušao opravdati. Prvo je napisao da je "mislio na nacionaliste", a onda je medijima predložio da napišu kako mu je "račun hakiran". Danas je svoju stranu priče poslao portalu expresstabloid.ba.

- Zbog moje obitelji, prijatelja, suradnika, građana, susjeda i svih ljudi koji me poznaju osobno ili kroz moj dugogodišnji profesionalni rad, ovim putem se obraćam u namjeri da demantiram neistinite informacije koje su posljednjih dana uznemirile javnost. Uz veliko poštovanje prema svima, ovim se ne želim pravdati, već iznosim javnosti do sada nepoznate činjenice - napisao je na početku priopćenja Češljar, a onda nastavio:

-Komentar koji je napisan pod mojim imenom na Facebooku portala klix.ba, a pod postom i protestima studenata u Mostaru nisam napisao ja. Moj mail i profil su bili hakirani. Notifikacije o promijenjenoj šifri su obrisane, što sam shvatio tek ujutro poslije kad se nisam uspio logirati ni na Facebook ni na e-mail. S mog e-maila slane su poruke novinarima i portalima u Hrvatskoj, kao dupli demantij u dva različita perioda tokom te noći. Istina je da nisam napravio komentare, niti sam poslao spomenute mailove novinarima. Ali jesam obavio jedini telefonski razgovor s hrvatskim novinarom Vedranom Strukarom, kojem sam dao izjavu i sve negirao, ali taj dio nije objavljen. U svojoj profesionalnoj karijeri surađivao sam s ljudima iz cijele BiH, kao i iz svakog kraja svijeta. Moji osobni stavovi i profesionalni domet ipak sežu dalje od polovičnih i pro nacionalističkih, pro nasilnih ili bilo kakvih sličnih komentara po društvenim mrežama. Nažalost, trenutna situacija u našoj zemlji povoljna je za ovakva provociranja i utemeljenje „istina“ bez da se kontaktiraju sudionici. Tako da, sve što je izneseno nije ni blizu istine koju ja živim. Sve je instrumentalizirano ili ispolitizirano.

O mojoj privatnosti se malo zna, ali bih dodao da je jedan dio moje šire obitelji hrvatske nacionalnosti, i da čak ni greškom ne bih mogao napisati nešto slično što je navedeno. Ali, svakako se želim ispričati mojim prijateljima, kolegama, porodici i glazbenicima čitavog svijeta koji su doživjeli neprijatnost pomislivši da je ovo izjava Amara Češljara kakvog godinama poznaju. Moj jedini način komuniciranja je bio i ostao univerzalan – muzika - napisao je Češljar.

Ipak, kada se pročita njegov demantij postavljaju se logična pitanja. Zašto bi netko hakirao njegov Facebook i e-mail samo da bi ostavio komentar na portalu i onda medijima slao demantije i molio da napiše kako je hakiran? Također, zašto je Češljar Vedrana Strukara nazvao novinarom i implicirao da njegova izjava namjerno neije prenesena, kada dobro zna da Strukar nije zaposlen niti u jednom mediju, nego je PR agent Dine Merlina? Valja spomenuti i kako je tijekom večeri na portalu Večernjeg lista ostavljao komentare na kojima je pisao "greška", pokušavajući se na taj način ispričati. Zar bi hakeri stvarno pisali takve komentare a onda se pokušavali opravdati? 

Ključne riječi

Komentara 41

Avatar Trpimir
Trpimir
17:49 15.10.2018.

Sta je ba jarane: oplelo po dzepu??...😂😂😂

BI
Bilidelikt
17:54 15.10.2018.

E amare magare! Trebao bi na godinu dana otići u srbiju na tečaj laži i demagogije pa onda pokušaj ponovo, sigurno češ uspjeti!

KR
Krotila
18:07 15.10.2018.

ne dolazi U hrvatskU i Herceg bosnU

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije