Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BENEDICT ALLEN

Britanski istraživač nestao u potrazi za izgubljenim plemenom

Benedict Allen
Foto: BBC
15.11.2017.
u 11:08

Benedict Allen već se trebao vratiti s puta u zabačenu džunglu u Papua Novoj Gvineji u kojoj živi pleme koje ima običaj ubijati uljeze i njihove glave čuvati kao trofeje

Britanski istraživač i autor dokumentaraca na BBC-ju Bennedict Allen (57) nestao je nakon što je otišao u udaljenu džunglu u Papua Novoj Gvineji, kako bi pronašao izgubljeno pleme lovaca na glave. Allen je namjeravao o tom plemenu napraviti novi dokumentarac, piše Daily Mail.

Allen se s plemenom Yaifo prvi put susreo prije 30 godina, a nadao se kako će opet pronaći narod koji nema kontakte s vanjskim svijetom, kako bi ih predstavio javnosti.

- On nikad ne nosi mobitel sa sobom, jer želi živjeti kao lokalci. Pretpostavljam da mu se nešto dogodilo, možda je ozlijeđen. Čudno je da se nije vratio - rekao je njegov agent.

Inače, ovo pleme je jedno od onih koje ubijaju neprijatelje i uljeze i njihove glave čuvaju kao trofeje.

Na jednom od posljednjih tweetova Allen je objavio fotografiju prije puta, pokraj koje je napisao:

- Neće me biti neko vrijeme. Nemojte me pokušati spašavati. tamo gdje idem me ne možete pronaći.

 

Prije odlaska na put Allen je na blogu opisao i svoj zadnji susret s plemenom Yaifo.

- Oni su jedno od posljednjih plemena na Zemlji koje nema kontakt s vanjskim svijetom. Prije 30 godina dočekali su me s puno energije, plešući s lukovima i strijelama. nadam se da ću ih pronaći, kao i jednog od njih s kojim sam se sprijateljio - napisao je Allen.
Bennedict Allen BBC-jev je veteran koji je dosad napravio šest dokumentarnih serija o raznim zabačenim plemenima. Prilikom snimanja dokumentarca u brazilskoj prašumi već se jednom izgubio.

VIDEO: Kamo su nestale i što danas rade bivše prve dame TV-a

Komentara 2

IV
ivica.vranjic
11:19 15.11.2017.

Našao ih je...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije