Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastup za pamćenje

Briljirao u 'Milijunašu', otvorio zadnje pitanje pa pozvao džokera: 'Davide, što radiš u subotu?‘

Foto: Screenshot/youtube
1/4
23.01.2023.
u 12:18

Šveđanin Jonas von Essen nakon pobjede postao je 14. osoba koja je od početka emitiranja showa 2005. godine osvojila glavnu nagradu, s lakoćom je došao do posljednjeg pitanja, čak mu ni pitanje za milijun kuna nije zadavalo glavobolje.

Švedska je bogatija za još jednog milijunaša nakon što je 31-godišnji Jonas von Essen u njihovoj inačici showa ''Tko želi biti milijunaš?'' s lakoćom odnio pobjedu. Jonas je na svih 14 pitanja koja su prethodila posljednjem pitanju odgovorio bez pomoći džokera, a na pitanju za milijun ispucao je sva tri. Njegov nastup odmah je postao hit na društvenim mrežama, a u samo jedan dan na YouTubeu prikupio je više od 160 tisuća pregleda. 

 Jonas von Essen nakon pobjede postao je 14. osoba koja je od početka emitiranja showa 2005. godine osvojila glavnu nagradu, a iako je s lakoćom došao do posljednjeg pitanja čak mu ni pitanje za milijun nije zadavalo glavobolje. 

Pitanje je glasilo: "Koji je arhitekt projektirao Chandigarh, glavni grad indijskih država Punjab i Haryana, koji je izgrađen 1950-ih godina?" Von Essen je odmah znao točan odgovor, ali je svojim performansom odlučio zabaviti publiku i voditelja. Neko je vrijeme razmišljao, a potom je odlučio iskoristiti džoker "zovi prijatelja".

Jonas je odlučio nazvati svog prijatelja Davida s kojim često sudjeluje na kvizovima. 

– Davide, imaš li nešto posebno u planu za sljedeću subotu? Naime, pozvao bih te na jednu malu zabavu – kazao je Jonas von Essen dok su sekunde otkucavale, a voditelj Rickard Sjöberg u nevjerici pratio što se događa. Kad je voditelj napokon shvatio da Jonas zna točan odgovor i da je ovo sve dio njegove predstave za publiku i gledatelje, počeo se smijati. Na kraju razgovora David je prihvatio Jonasov poziv na zabavu, a da nije ni čuo milijunsko pitanje. 

Nakon džokera "zovi" Jonas je odlučio iskoristiti još jedan džoker. – Ma iskoristit ću i džoker "pola-pola" tek toliko da budem siguran! – kazao je Jonas pa nastavio: "Ovo bi mogao biti TV fijasko stoljeća ako sad, nakon svega ovoga, ‘"fulam" odgovor – kazao je 31-godišnji natjecatelj. Posljednji je iskoristio džoker "pitaj znalce", a potom je i sam ponudio točan odgovor – Le Corbusier.

– Osvojili ste milijun! – kazao je ushićeno voditelj Rickard Sjöberg, a Jonas se popeo na stolac u euforiji dok mu je publika u studiju oduševljeno pljeskala. 

Foto: Screenshot/youtube

Jonas von Essen kasnije je za Aftonbladet rekao kako poziv prijatelju nije bio planiran. – Kad sam vidio pitanje, bio sam prilično siguran da znam točan odgovor. Sjedio sam ondje i razmišljao što napraviti, a onda mi je sinulo da bih se mogao malo zabaviti... A što bi se dogodilo da sam zaista žrtvovao milijun zbog te zabave? Pa i to bi bilo nešto povijesno, povijesno loše samo po sebi, ali ipak povijesno! Bilo bi tako apsurdno da sam bio u krivu! – rekao je Jonas i otkrio što će učiniti s osvojenim novcem.

– Kupit ću si nove šarene čarape jer ih već imam toliko s rupama na njima! Također ću se moći više posvetiti onome u čemu uživam, podučavat ću tehnologiju pamćenja, snimati više videa na YouTubeu i tako dalje – zaključio je Von Essen kojem ovo nije prva pobjeda u kvizu. Novopečeni milijunaš otprije je dvostruki svjetski prvak u pamćenju, finalist TV showa "Talang", švedske verzije emisije "Supertalent" u kojoj se pjevači, plesači, komičari, glumci i drugi izvođači natječu za naklonost publike, ali i pozamašnu novčanu nagradu.

VIDEO Vjekoslava Huljić: "U pjesmi sam ograničena, a u knjizi se mogu otkačiti i izmišljati do mile volje"

Komentara 1

GZ
Glas za hdz=glas za pupovca
13:53 23.01.2023.

Kaj kod njih na milijunašu fakat osvojiš milijun?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije