Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"nosa, nosa"

Brazilski ritam i lake note osvajaju, uče se i Ronaldovi koraci

michel telo (1)
Duško Marušić/PIXSELL
22.08.2012.
u 18:45

U pulskoj Areni vrištali su na portugalskom i oni koji tekstove ne razumiju, na brazilske se hitove pleše u noćnim izlascima, djeca skidaju pokrete

Znaš, znaš. Ubit ćeš me tako. Ah, kada te uhvatim. Ah, ah, kada te uhvatim... – pjevale su tisuće nedavno u pulskoj Areni. Tinejdžerice zaljubljena pogleda, ali i njihove mame vrištale su stih na – portugalskom! Odoka prijevod ljetnog megahita koji hara obalom i kontinentom Lijepe Naše bio bi ovaj gore početak teksta. Koncert na kojem je pulska Arena pulsirala najavljivan je kao najočekivaniji ovog ljeta u Hrvatskoj. I doista nije podbacio. Na pozornici vrtio je bokovima vlasnik hita Michel Telo, mladi Brazilac čija je pjesma Ai Se Eu Te Pego (ili kraće – nosa, nosa) pokorila Europu. Barem ovaj ovdje dio sigurno. Jer nosa, nosa odjekuje s radija, iz klupskih zvučnika, ali i s privatnih tuluma pa čak i svadbi. Da, naručivao se bis upravo na jednom nedavnom vjenčanju.

Egzotika i ples

I iako većina sigurno zna samo spomenuti naslov pjesme (u bilo kojoj varijanti), sam takt i riječi "nosa, nosa" napune podije... No, neki znaju i cijeli tekst, doduše samo te jedne pjesme zbog koje se plaćalo otprilike 150 kuna za ulazak u Arenu. Osim inih manje-više starleta čiji se preplanuli dekoltei natječu za što češću objavu u "ljetnim" rubrikama, nosa nosu obožavaju djeca. Osim lakih nota, zanimljiva egzotičnog jezika i plesnog teksta, Michel Telo ima najbolju reklamu koju je mogao zamisliti – nogometne zvijezde. Množina nije slučajna jer je brazilskim nogometašima tradicija nakon zabijena gola zaplesati nosa, nosa. U njegovu ritmu na terenu pleše i Cristiano Ronaldo. Kako to ide megazvijezdi nogometa, blockbuster je na Youtubeu. Ali brazilski hit vlada i u svlačionici glavnog mu rivala – Barceloni. Kako njemu ide "nosa ples", pokazao je među ostalima Dani Alves, ali i golgeteri grčke i turske nogometne lige. A ima li boljeg medija od nogometaša?

"Če čerere"

Brazilska nogometna zvijezda Neymar gotovo je trademark Telu, ali i njegovu nasljedniku Gusttavu Limi. Ovaj je (nešto mlađi) Brazilac vlasnik također popularne poskočice s druge strane svijeta, naziva Balada. Melos je isti samo što umjesto nosa, nosa svi vrište – če čečere... (u "prijevodu").

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije