Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slažete li se?

Branko Kockica: 'Obeshrabren sam, djeca su sada potpuno drugačija'

Foto: Screenshot
1/3
14.12.2019.
u 14:19

Omiljeni dječji TV voditelj Branislav Milićević, poznatiji kao Branko Kockica, komentirao je današnje generacije.

Iako se posljednjih nekoliko godina uz njegovo ime u Srbiji vežu skandali, tamošnja javna televizija ponovno je počela reprizirati stare epizode 'Kockice' legendarnog voditelja Branka Kockice.

- Obeshrabren sam, djeca su sada potpuno drugačija. Kad smo snimali Kockicu, ja kažem 'donesi mi čašu vode' i njih desetero otrči. Kad smo prije 10 godina ponovno radili Kockicu, kažeš nekome da donese, a nitko se ne pomakne - rekao je Branko koji se osvrnuo i na reality programe te video sadržaje pune nasilja kojem su djeca izložena.

- Djeca čuju, ali više uopće ne registriraju glas odraslih. Kao da imaju neki filter za naš glas. Sve je gore i bit će još gore. Svugdje se ratuje, djeca imitiraju odrasle. A mi odrasli... Uzalud su neki u lijepim odijelima kad pritom šalju bombe - istaknuo je voditel kojeg i danas pozdravljaju na ulici.

U 70-im i 80-im godinama prošlog stoljeća njegova emisija za djecu emitirala se punih 14 godina, a djeca su u to vrijeme često citirala poznatog Kockicu.

Ključne riječi

Komentara 23

JO
jocoudriga
15:21 14.12.2019.

Bili smo siromašniji ali imali sve...danas imamo navodnu slobodu uz hrpu očaja....solidarnosti više nema, vladaju zakoni tržišta i vučje pohlepe.Egzistencijalna nesigurnost nikada veća.

PA
pan-am
14:40 14.12.2019.

Djeca su kao i prije ,roditelji su problem ,sve dolazi iz obitelji ,kakvi roditelji takva djeca . Prije napravis problem u školi dobiješ batine u školi pa doma ,danas dobiju učitelji od djece pa onda od roditelja .

MM
marko_markovic
17:02 14.12.2019.

Divan čovjek, i prekrasna emisija koju se sjećam. Što reći kada odgojiteljica u dječjem vrtiću malog mjesta kaže da će... iz današnje djece izrasti moralni monstrumi lišeni bilo kakve empatije, osjećaja za dobro... Prestrašno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije